Demarez: "Lions zijn nog niet top, maar dat is een gunstig teken"

  Red Lions

  De Red Lions liggen nog altijd op koers voor de Europese titel.

  Na 2 groepsmatchen zijn de Red Lions al zeker van de halve finales op het EK hockey in eigen land. "Ze halen nog niet hun beste niveau, maar dat was ook nog niet nodig", zag commentator Eddy Demarez.

  Dankzij een 2-0-zege tegen Engeland plaatste België zich voor de halve finales. "Het ging een beetje moeizamer dan hun laatste duels tegen Engeland", zegt Eddy Demarez. "Op het WK hadden we hen helemaal weggespeeld en ook in de Pro League wonnen we 2 keer met de vingers in de neus."

   

  "Maar Engeland is aan een nieuwe ploeg aan het bouwen. Ze hebben een paar frisse, jonge talenten die eraan komen. Gisteren hebben ze getoond dat er muziek zit in die ploeg."

   

  "De Lions haalden net als tegen Spanje hun beste niveau niet, maar dat was ook niet nodig. Er was nog altijd een kwaliteitsverschil."

   

  "Het is een beetje zoals op het WK, waar ze in de eerste groepsmatchen onder hun niveau presteerden, om daarna wedstrijd na wedstrijd beter te worden tot de finale."

   

  "Het is nooit goed om alles meteen kapot te spelen. Kijk maar naar het EK 2 jaar geleden. Toen wonnen de Lions met 5-0 van Nederland in de groepsfase, maar werden ze daarna minder en verloren uiteindelijk de finale tegen Nederland. De omgekeerde weg lijkt mij de betere. Ik zou mij er dus niet te veel zorgen om maken. Het is eerder een gunstig teken."

   

  België is al geplaatst voor de halve finales, maar de 3e groepsmatch tegen Wales zou een formaliteit moeten zijn. "In principe krijgt Wales een pak voor de broek en dan gaat België als groepswinnaar naar de halve finales. Dat lijkt me gezien de huidige status van de Lions niet meer dan normaal."

  Verslag van België-Engeland (2-0)

  "Iedereen moet blijven presteren om plaatsje te behouden"

  De Red Lions willen uiteraard het EK hockey winnen, maar in hun achterhoofd ligt ook al het ultieme doel te rijpen: goud op de Spelen in Tokio. "Bondscoach McLeod heeft een paar spelers geselecteerd om uit te zoeken of ze volgend jaar een rol kunnen spelen in die queeste naar goud."

   

  "John-John Dohmen is iemand die zich moet bewijzen. In 2015 was hij de Wereldspeler van het Jaar, maar na de Spelen ging het minder met hem. Op het WK is hij ook serieus ziek geworden en daar lijkt hij nog niet helemaal van hersteld. Hij moet nog een tandje bijzetten om Tokio te halen."

   

  "Ook Manu Stockbroekx heeft muizenissen in zijn hoofd. Moet hij nog doorgaan of iets anders gaan doen? In zijn 1e match op dit EK was hij niet echt opvallend, zijn 2e match was al een stuk beter."

   

  "Dan is er ook nog Nicolas De Kerpel, die getest wordt als aanvaller. Hij ligt voor Tokio wat in de weegschaal met Dockier, nog iemand die er absoluut wil bij zijn."

   

  "En dan spreek ik nog niet over de jongeren die op de deur kloppen, zoals een Meurmans, die er op het WK wel bij was. Zo zijn er nog een paar. Die jongeren zijn aan het pushen, wat ervoor zorgt dat iedereen het gevoel krijgt dat hij moet blijven presteren om zijn plaatsje te behouden."