Dumoulin komt het sterrenteam van Jumbo-Visma versterken

  Roglic en Dumoulin

  Roglic en Dumoulin worden vrienden.

  Tom Dumoulin rijdt volgend seizoen voor de Nederlandse formatie Jumbo-Visma. Hij liet eerder al weten dat hij zijn doorlopende contract bij Sunweb niet zou uitdienen. Bij Jumbo-Visma komt Dumoulin terecht in een team met andere toppers als Roglic, Kruijswijk, Groenewegen en Van Aert.

  Het was al een tijdje duidelijk dat Tom Dumoulin zich niet langer thuisvoelde bij zijn Sunweb-team, waarmee hij in 2017 de Ronde van Italië won. Jumbo-Visma was bereid om zijn nog lopende contract af te kopen. Dumoulin tekent voor 3 jaar bij de gele brigade.

   

  Jumbo-Visma werpt zich op deze manier nog meer op als de grote uitdager van Ineos in het klassementswerk. Met Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, George Bennett en Laurens De Plus was het team al goed gestoffeerd in dit departement, maar met nu ook nog Dumoulin erbij kan Jumbo-Visma minstens zijn voet zetten naast de Britten.

   

  "We hebben één droom: het winnen van de grootste ronde ter wereld (de Tour de France, red.)", legt Jumbo-Visma in het aankondigingsfilmpje uit. "Dat willen we doen door te durven en lef hebben, door vriendschappen te sluiten, door slimmer te zijn dan de rest, door open te staan voor nieuwe invloeden, door te strijden op het scherpst van de snede. Maar vooral: door het samen te doen. Welkom, Tom. Samen gaan we de strijd aan voor onze droom."

  Dumoulin: "Er was nog wrijving, maar geen warmte meer"

  "Ik had al een tijdje het gevoel dat het niet meer zo lekker liep", zegt Tom Dumoulin over zijn breuk met Sunweb bij de NOS. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging."

   

  "Uiteindelijk heb ik er met de manager van Sunweb over gepraat. Met lood in mijn schoenen heb ik hem gezegd dat ik niet meer het uiterste uit mezelf kon halen. Op een aantal vlakken zaten we zo ver van elkaar af dat het moeilijk zou worden."

   

  "Er wordt wel eens gezegd: zonder wrijving geen warmte. 8 jaar lang hebben we gewreven, maar ook veel warmte gehad. We hebben supermooie dingen laten zien. Maar de laatste tijd was er alleen maar wrijving en geen warmte meer."

   

  Dumoulin moest wel nog onder zijn lopende contract zien uit te geraken. "Toen de beslissing was genomen, waren het geen leuke gesprekken met het management. Op een gegeven moment wordt het een heel zakelijk verhaal. Maar mijn zaakwaarnemer zegt: als je allebei ontevreden bent over de deal heb je een goeie deal."

  "Dokters zeggen dat mijn seizoen erop zit"

  Het lijkt er ook sterk op dat Dumoulin nu al zijn laatste koers voor Sunweb gereden heeft. Sinds zijn valpartij in de Giro sukkelde hij met zijn knie, onlangs werd hij geopereerd aan de pees van zijn quadriceps. "De dokters verwachten dat mijn seizoen erop zit", geeft Dumoulin toe. "Zelf hoop ik misschien nog een koers te kunnen meepikken in oktober. Maar het WK is sowieso geen optie meer."