Campenaerts naar opvolger Dimension Data: "Ben er zeker van dat dit een stap vooruit is"

  Campenaerts rijdt twee jaar bij Lotto-Soudal.

  Team Dimension Data, dat volgend seizoen NTT zal heten, heeft via haar website en Twitter de komst van Victor Campenaerts bevestigd. Op 1 januari 2020 maakt de 27-jarige Campenaerts de overstap van Lotto-Soudal. "We hebben dezelfde ambities en hadden niet veel gesprekken nodig", vertelt een tevreden Campenaerts. 

  "Ik ben heel blij met mijn nieuw avontuur bij NTT volgend jaar", reageert Campenaerts op de teamwebsite. "Ik had eerder al een positief contact met het team. In eerste instantie met de renners, nadien ook met de staf en teammanager Doug Ryder. We hebben dezelfde ambities en hadden niet veel gesprekken nodig om tot een akkoord te komen."

   

  Campenaerts is bezig aan zijn tweede seizoen bij Lotto-Soudal. De contractbesprekingen zaten al een tijdje in het slop, waarna de tijdritspecialist besliste om andere oorden op te zoeken.

   

  "Ik heb voorlopig twee heel goede jaren gehad bij Lotto-Soudal. Het is een positieve ervaring geweest en het was moeilijk om dit team te verlaten. Maar ik kijk uit naar deze nieuwe ervaring. Ik ben er zeker van dat dit een stap vooruit is in mijn carrière."

   

  Tijdens zijn periode bij Lotto-Soudal brak Campenaerts helemaal door met twee Europese titels in het tijdrijden, een bronzen medaille op het WK tijdrijden en een geslaagde werelduurrecordpoging. Momenteel bouwt de 27-jarige hardrijder op naar het WK tijdrijden in Yorkshire eind september.