Belgische voetbalbond ontkent interesse voor organisatie WK vrouwen in 2023

  De Red Flames.

  De Wereldvoetbalbond FIFA laat weten dat de KBVB zich bij het lijstje met geïnteresseerden geschaard heeft voor de organisatie van het WK voor vrouwen in 2023. Maar de Belgische voetbalbond ontkracht dan weer dat bericht. 

  Afgelopen zomer was Frankrijk gastheer voor het WK, dat in 2023 in een nieuw kleedje zal zitten. De FIFA trekt het aantal deelnemende landen op van 24 naar 32. Door die aanpassing is de Wereldvoetbalbond ook nog op zoek naar een organisator.

   

  9 landen hadden hun interesse al uitgedrukt en de FIFA laat vandaag weten dat ook de Belgische bond op de deur klopt. De KBVB volgt zo het voorbeeld van Australië, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Colombia, Japan, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. 

   

  De 10 federaties moeten voor 2 september hun belangstelling bevestigen. Voor 13 december moet de kandidatuur dan ingediend worden. In mei volgend jaar maakt de FIFA de organisator bekend.

  KBVB ontkent: "Louter informatief"

  Een uurtje na het bericht van de FIFA floot de KBVB die communicatie al terug.

   

  "Het klopt dat we geïnformeerd hebben over de criteria voor zo'n kandidatuur en de noodzakelijkheden voor zo'n organisatie. Maar dat was louter informatief en vrijblijvend en zeker niet voor de editie van 2023", reageert woordvoerder Stefan Van Loock.

   

  "Mochten we ons kandidaat stellen, dan is het voor een latere editie. 2023 is veel te vroeg."