Ronde-winnares Bastianelli houdt Vos van 4e zege in Zweedse WT-koers

  Marta Bastianelli

  Marta Bastianelli remonteerde Marianne Vos in de laatste meters.

  Marianne Vos is er net niet in geslaagd voor de 4e keer in haar carrière de Vargarda WestSweden, een eendagskoers van het hoogste niveau, te winnen. Vos verloor een millimetersprint mano a mano tegen Marta Bastianelli.

  Gisteren werd in Vargarda al een ploegentijdrit gereden, een prooi voor de vrouwen van Trek, vandaag stond een ritje van 145 kilometer op het programma, met daarbij enkele onverharde stroken.

   

  Een elitegroep met onder meer Van de Breggen, Bastianelli, Brand, Pieters en Rivera kon zich van het peloton losrukken, maar Vos had de slag gemist en zette haar ploegmaats van CCC aan het werk.

   

  Zo kreeg de titelverdedigster toch wat ze wou: een sprint in de straten van Vargarda. Net als vorig jaar dook Vos als eerste de laatste bocht in, maar ze had er wellicht niet op gerekend dat Italiaans kampioene Marta Bastianelli nog zou terugkeren uit de achtergrond. Voor Bastianelli is het de 3e eendagskoers van het hoogste niveau die ze dit jaar wint, na eerdere triomfen in de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen.

  Beelden van de beklijvende sprint

  Uitslag
  1. Marta Bastianelli (Ita) 145 km in 3u37'43"
  2. Marianne Vos (Ned)  
  3. Lorena Wiebes (Ned)  
  4. Chloe Hosking (Aus) allen
  5. Amy Pieters (Ned)  
  6. Marta Cavalli (Ita) zelfde
  7. Maria Giulia Confalonieri (Ita)  
  8. Ruth Winder (VS) tijd
  9. Stine Borgli (Noo)  
  10. Leah Kirchmann (Can)