Hermans geeft de eindzege in de Ronde van Utah niet meer uit handen

  De Canadees Piccoli en de Amerikaan Dombrowski flankeren Hermans op het eindpodium.

  Vorig jaar werd Hermans tweede, dit jaar doet hij beter.

  Ben Hermans (33) heeft zijn succesvolle week in de VS afgesloten met de eindzege in de Tour of Utah. De klimmer van Israel Cycling Academy werd 4e in de slotrit. De zege op de laatste dag was voor Joe Dombrowski (EF Education First).

  Ben Hermans werd in de laatste etappe van de koers buiten categorie nooit in verlegenheid gebracht. De leider en tweevoudige ritwinnaar in Utah controleerde en koerste mee op de eerste rij in een heuvelachtige rit.

   

  Een 3e ritzege zat er niet in, want Joe Dombrowski sloeg weer toe op zijn terrein. De Amerikaan klom naar de 3e zege in zijn carrière, na ritwinst en de eindzege van de Tour of Utah in 2015.

   

  Dombrowski sloeg toe op de stevige slotklim, waarbij hij zijn medevluchters - onder wie nummer 2 Piccoli en nummer 1 Hermans - achterliet. In de afdaling hield hij zijn voorsprong vast.

   

  Hermans zelf bereikte op een kleine halve minuut als 4e de finish, meer dan voldoende om de eindzege op zijn palmares bij te schrijven. Hermans wint zijn 2e rittenkoers van het seizoen na de Ronde van Oostenrijk.

  De top 3 van Utah in de slotrit: Piccoli, Dombrowski, Hermans.

  Uitslag rit 6:
  1. Joe Dombrowski (VS) 126 km in 3u11'09"
  2. Joao Almeida (Por) op 24"
  3. Keegan Swirbul (VS) 26"
  4. Ben Hermans z.t.
  5. James Piccoli (Can) 30"
  Eindstand:
  1. Ben Hermans in 18u46'09"
  2. James Piccoli (Can) op 50"
  3. Joe Dombrowski (VS) 1'32"
  4. Joao Almeida (Por) 2'26"
  5. Niklas Eg (Den) 2'57"