Pieters na toernooizege in Tsjechië: "Nooit echt aan mezelf getwijfeld"

  Thomas Pieters

  Thomas Pieters mag pronken met de trofee in Tsjechië.

  Het lange wachten op een nieuwe zege is eindelijk voorbij voor golfer Thomas Pieters, die in Praag de Czech Masters won. "Het is een lange weg geweest en het doet deugd om de trein weer op de rails te hebben." Er kon ook een grapje vanaf met de trofee.

  Thomas Pieters behaalde in Tsjechië zijn vierde toernooizege op de European Tour. "Ik ben opgelucht", geeft Pieters toe. "Het is al van 2016 geleden dat ik nog een keer kon winnen, dat was lang. Het voelt echt goed om weer aan te knopen met de zege."

   

  "Ik heb nooit echt aan mezelf getwijfeld. Maar het is een lange weg geweest van me niet zo goed te voelen over mijn golfswing en naast de golfbaan. Het doet deugd om de trein weer op de rails te hebben en weer te winnen."

   

  Pieters, nog altijd maar 27, leek na een topperiode in 2016 te stagneren de afgelopen jaren. "Soms is het moeilijk als iedereen zegt dat je elk jaar 2 of 3 toernooien moet winnen. Dat is natuurlijk leuk om te horen, maar het geeft ook soms een negatief gevoel. Dan lijkt het alsof je de verwachtingen niet kunt inlossen. Maar hopelijk volgen er nu nog zeges."

   

  Zondag kregen we op hole 15 een nieuwe Pieters te zien. Toen zijn bal heel slecht lag in de rough koos hij voor een strafslag om zijn bal op een betere plaats te kunnen droppen. "Vorig jaar zou ik er wellicht 6 keer naar geslagen hebben en als 15e geëindigd zijn."

   

  "Gisteren kwam ik net hetzelfde tegen op hole 10 en ik kon mezelf achteraf wel slaan dat ik niet voor die drop en strafslag had gekozen. Maar dat is wellicht wat ervaring kan doen in golf: de juiste keuzes maken. Ik ben trots dat ik die keuze heb gemaakt."

  Er kon een grapje en kusje vanaf bij Thomas Pieters

  Thomas Pieters: "Ik ben opgelucht"