Thiam na BR: "Ik was erop gebrand om mij niet belachelijk te maken"

  Nafi Thiam was vandaag op dreef.

  De kopzorgen van Nafi Thiam (24) na haar blessure op de meerkamp in Talence lijken helemaal vergeten. Onze landgenote imponeerde op de Diamond League-meeting in Birmingham met een BR in het verspringen (6,86m). "Dat belooft voor de zevenkamp", zegt Thiam. 

  Zevenkampster Nafi Thiam gaf in Birmingham de specialisten het nakijken. Bij haar tweede sprong verbeterde ze het Belgisch record van 6,67m naar 6,74m. Bij de derde kans vloog Thiam zelfs naar 6,86m. "Bijna 20 centimeter verder dan mijn persoonlijk record: dat is veel", reageerde Thiam.

   

  "De andere sprongen waren ook allemaal heel goed. Dat belooft voor de zevenkamp. Het was een heel sterk deelnemersveld en ik was erop gebrand om mij niet belachelijk te maken. Die sterke concurrentie motiveert mij. Ik houd van competitie en denk dat het de beste manier is om tot mooie prestaties te komen."

   

  Ook op Instagram reageerde Thiam kort op haar wedstrijd. "Ik ben supertevreden. Het reeksje dat ik heb neergezet was heel goed, dus ook dat is goed nieuws. Op naar de volgende!"