• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne overladen met lof: "Eriksen komt niet tot aan zijn enkels"

  Kevin De Bruyne

  Kevin De Bruyne met de aanvoerdersband: "Als hij fit kan blijven, zie ik niemand hem afstoppen."

  Manchester City liet tegen Tottenham dan wel de eerste punten van het seizoen liggen, toch werd Kevin De Bruyne achteraf overladen met lof. "Hij is de belangrijkste speler van City."

  Kevin De Bruyne strooide weer kwistig met fluwelen passes tegen Tottenham, waarvan er 2 in doel werden gewerkt. In Match of the Day spaart analist en ex-spits Alan Shearer het wierookvat dan ook niet. "De beweging van de spitsen van City is geweldig, maar wat dan gezegd van de voorzetten van De Bruyne."

   

  "Als hij zo speelt, is hij eigenlijk onbespeelbaar. Ik zou het zelf geweldig gevonden hebben om met hem te kunnen samenspelen." Iets wat presentator en voormalige goaltjesdief Gary Lineker volmondig beaamde.

   

  Ex-Tottenham-coach Tim Sherwood, tegenwoordig ook analist, ging nog een stapje verder dan Shearer en co. "We hadden het net over het belang van Eriksen voor Tottenham en zijn wereldklasse, maar hij komt nog niet tot aan de enkels van deze jongen (De Bruyne, red). Die gast is echt geweldig."

   

  "De Bruyne kan bij elke club ter wereld meedraaien. Hij is de belangrijkste speler van City momenteel. Hij duikt werkelijk overal op. Als hij fit kan blijven, zie ik niemand hem afstoppen. Hij is ongelooflijk."

  Guardiola: "Met hem erbij zijn we een stuk sterker"

  Ook Manchester City-coach Pep Guardiola is in zijn nopjes over het vormpeil van zijn gelegenheidsaanvoerder. "Vorig seizoen was hij er helaas vaak niet bij, maar met hem in de ploeg zijn we een stuk sterker."

   

  "Vorig seizoen heeft hij door het WK geen echte vakantie gehad. Nu heeft hij wel meer rust kunnen nemen en daarom staat hij er weer zoals 2 seizoenen geleden. Hopelijk kan hij dit niveau aanhouden."