• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlander Coldenhoff is baas in Imola, Gajser is wereldkampioen

  Tim Gajser.

  Tim Gajser.

  Tim Gajser is in Imola (Italië) wereldkampioen in de MX GP geworden. De Sloveen had genoeg aan een 5e plaats in de eerste reeks.

  Tim Gajser had in de 15e van 18 wedstrijden genoeg aan 13 punten om zich voor de tweede keer de beste te mogen noemen in de MX GP, de koninginnenklasse van het motorcrossen.

   

  Dat was een koud kunstje voor Gajser, ondanks een val in de eerste reeks in Imola en de 2e plaats van de Zwitser Seewer, de eerste achtervolger van Gajser in de WK-stand. Met zijn 5e positie sprokkelde Gajser op zijn Honda 16 punten, 3 meer dan vereist.

   

  Voor de nog maar 22-jarige Gajser is het de 3e wereldtitel in zijn carrière, de tweede in de MX GP. In 2015 was hij wereldkampioen in de MX2.

  Tweets over de eerste reeks in Imola:

  Nederland boven in Imola

  Glenn Coldenhoff mag zich de winnaar van de Grote Prijs van Italië noemen. De Nederlander beleefde een topdag en won beide reeksen. 

   

  Coldenhoff sprokkelt de volle 50 punten en hield de Zwitser Jeremy Seewer (42 punten) achter zich. Gajser (38 punten) legde beslag op de derde stek, samen met de Fransman Gautier Paulin.

   

  Kevin Strijbos en Jeremy Van Horebeek finishten respectievelijk als 12e en 13e.   

   

  In de WK-stand telt Gajser 664 punten. De Sloveen houdt Seewer (481 ptn) achter zich, die met nog 150 te winnen punten de Honda-rijder niet meer kan bijbenen.

   

  Coldenhoff (399 punten) stijgt na zijn overwinning naar plaats 5. Van Horebeek (347 punten) moet tevreden zijn met plaats 10, Strijbos (89 ptn) is 21e.

  Tweets na reeks 2:

  Een portret van Gajser in Sportweekend van 4 augustus: