• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Europese tegenstanders Club, Antwerp en Gent spelen alledrie gelijk

  AZ kon niet scoren tegen Groningen.

  AZ kon niet scoren tegen Groningen.

  De Europese tegenstanders van de Belgische clubs komende week hebben geen al te beste beurt gemaakt. Linz (Club) en AZ (Antwerp) konden voor het eerst niet winnen in de competitie, Rijeka slikte in de slotfase de gelijkmaker.

  Linz laat eerste punten liggen in de competitie

  LASK Linz heeft net als Club Brugge geen goeie beurt gemaakt in de competitie. Net als Club liet het in eigen huis zijn eerste punten van de competitie liggen. Tegen Wattens kon invaller Wiesinger pas in de 81e minuut de 1-1 maken. Dat was ook de eindstand.

   

  Linz ontvangt dinsdag Club Brugge in de heenmatch van de laatste CL-voorronde.

  De basisploeg van Linz in het CL-duel tegen Bazel.

  AZ morst met punten tegen Groningen

  AZ moest het tegen Groningen doen zonder de geblesseerde centrale verdedigers Stijn Wuytens en Ron Vlaar. Het is afwachten of beiden wel fit raken om tegen Antwerp te spelen.

   

  Oussama Idrissi liet het na om AZ op voorsprong te brengen, maar veel kansen kon AZ, dat zijn thuiswedstrijd afwerkte in het stadion van Den Haag, niet afdwingen: 0-0. Voor AZ is het het eerste puntenverlies in de Eredivisie. Donderdag ontvangt het Antwerp in de laatste voorronde van de Europa League.

  Rijeka slikt de gelijkmaker in de slotfase

  Net als Linz en AZ heeft ook Rijeka punten laten liggen. Op de 5e speeldag van de Kroatische competitie speelde de Europese tegenstander van Gent gelijk tegen Osijek: 1-1. De openingsgoal van aanvaller Colak werd in de 86e minuut uitgewist door Osijek.

   

  Ivan Tomecak (ex-KVM en ex-Club) zat niet in de selectie bij Rijeka. Door het gelijkspel telt Rijeka nu 10 punten na 5 speeldagen en blijft op de derde plaats staan in de competitie. Donderdag is het Gent-Rijeka in de laatste voorronde van de Europa League.

  Colak scoorde ook al tegen Aberdeen in de Europa League.