Stuurgroep voor BinckBank Tour: "Ons wapenen om incidenten te vermijden"

  Het was geen rimpelloze week voor Rob Discart in de BinckBank Tour.

  De BinckBank Tour is ingeblikt, maar meer nog dan over het sportieve luik werd de voorbije dagen stevig geventileerd over de onveilige koersomstandigheden. Koersdirecteur Rob Discart geeft toe dat er fouten zijn gemaakt, maar benadrukt ook de andere kant van het verhaal. 

  "Soms leiden tweets een eigen leven"

  Gianni Bugno, voorzitter van de rennersvakbond CPA, wond er zaterdag na enkele protesttweets in het peloton plots geen doekjes meer om. "De BinckBank Tour hoort niet thuis in de WorldTour", stelde hij onomwonden

   

  Na de laatste etappe in Geraardsbergen confronteerde Sporza wedstrijdleider Rob Discart met dat forse statement. "De CPA werd hier vertegenwoordigd door ex-renner Maksim Belkov", begon Discart zijn pleidooi.

   

  "Ik heb hem elke dag gesproken en heb beaamd dat we een inschattingsfout hebben gemaakt voor de 3e etappe."

   

  "Maar om het hele verhaal een juiste weergave te geven: ik heb Belkov de voorbije dagen gesproken en hij zegt alleen dat we een fantastische race hebben gebracht. Ik heb hem gezegd dat hij dat misschien ook even aan Bugno moet vertellen."

   

  "Soms gaan tweets van een paar mensen een eigen leven leiden en creëren ze een verkeerd beeld van hoe het in werkelijkheid is in het peloton. Ik heb zaterdagavond met renners zoals Greg Van Avermaet en ploegleiders zoals Tom Steels en Herman Frison gesproken met de vraag wat zij ervan vonden."

   

  "De algemene teneur is dat de etappe op woensdag niet geschikt was voor deze ronde. Dat had vooral te maken met de Flandrienroute, die in een meerdaagse wedstrijd te veel risico's betekent. Zulke etappes genieten niet de voorkeur in de BinckBank Tour. Voor de overige dagen zei men dat alles perfect georganiseerd was."

  Soms gaan tweets van een paar mensen een eigen leven leiden en creëren ze een verkeerd beeld van hoe het in werkelijkheid is in het peloton. 

  Rob Discart over de kritiek van de voorbije dagen

  Stuurgroep met o.a. Van Avermaet en Steels

  Na de heisa van de voorbije dagen blijft de organisatie van de BinckBank Tour niet bij de pakken zitten. "We zullen een groep van specialisten verzamelen, ik zal het een stuurgroep noemen", legt Rob Discart uit.

   

  "Greg Van Avermaet heeft al toegezegd, net als Tom Steels en Maarten Tjallingii. Ik denk dat we ons zullen wapenen om incidenten of inschattingsfouten te vermijden die we met de etappe van woensdag gemaakt hebben."