Wanty-Gobert herenigt broers Van Poppel bij Van der Schueren

  " "

  Danny en Boy van Poppel reden in 2013 voor Vacansoleil bij Van der Schueren.

  Hilaire Van der Schueren is erin geslaagd om de broers Danny (26) en Boy (31) van Poppel weer samen te laten rijden: de ploegleider van Wanty-Gobert haalde Danny weg bij Jumbo-Visma en Boy bij Roompot-Charles. De 3 werkten in 2013 al samen in 1 ploeg bij Vacansoleil-DCM.

  Eind 2013 stopte Vacansoleil als sponsor, waarna de wegen van Van der Schueren en de broers scheidden. De snelle Danny en allrounder Boy bleven in 2014 en 2015 ploegmaats bij Trek, waarna de spurter voor  Team Sky, LottoNL-Jumbo en Jumbo-Visma reed. Boy, in 2006 Nederlands en wereldkampioen veldrijden bij de junioren, bleef Trek trouw en verkaste voor 2019 naar Roompot.

   

  De snelle Danny won in zijn carrière al ritten in de Ronde van Spanje, van Polen, van Wallonië, van Burgos, van Luxemburg en in de Arctic Race. Ook semiklassiekers als Halle-Ingooigem en Binche-Chimay-Binche staan op zijn palmares. Dit seizoen kon hij nog niet winnen. Boy van Poppel wacht nog steeds op zijn eerste profzege.

   

  "Ik ben zeer blij om vanaf volgend seizoen voor Wanty-Gobert te rijden", legde Danny van Poppel uit op de teamwebsite. "Ze bieden me veel kansen en bovendien kan ik opnieuw samen rijden met mijn broer. Hoe ouder we worden, hoe meer we beseffen hoe speciaal het is om een sterk duo te vormen. Hilaire Van der Schueren heeft al jaren vertrouwen in mij en in onze tandem, zowel in betere als in mindere periodes, dus het voelt goed om voor dit Belgische team te rijden."

  Van der Schueren: "Sinds Vacansoleil stond Danny altijd op mijn verlanglijstje"

  Van der Schueren bleef Danny en Boy altijd volgen. "In 2013 had ik beide broers al onder mijn hoede bij Vacansoleil-DCM, maar helaas ging het team daarna niet meer door en heb ik ze moeten laten gaan."


  "Sindsdien stond Danny altijd op mijn verlanglijstje, uiteindelijk komt hij ons vanaf volgend seizoen versterken. Dit verheugt me enorm, want ik ken hun capaciteiten en kan goed met hen samenwerken. Dit wordt een goed huwelijk! "


  "Danny kan voor ons podiumplaatsen in de grote klassiekers behalen met de hulp van zijn oudere broer, als rechterhand, en Wesley Kreder, die bij hen in de buurt woont. De komst van een nieuwe topsprinter naast Timothy Dupont, Andrea Pasqualon en Alfdan De Decker maakt ons blij, zodat we op verschillende fronten tegelijk kunnen scoren."