Antwerp aast op Congolese talenten door samenwerking met Lubumbashi Eagles

  Mbokani

  Antwerp-spits Dieumerci Mbokani groeide op in de Katanga-provincie.

  Antwerp heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de Congolese tweedeklasser Lubumbashi Eagles. Talentvolle jongeren zullen bij de Great Old de kans krijgen om ervaring op te doen in Europa.

  "De Eagles Academy is opgericht in 2013 in een provincie van Katanga, waar 7 miljoen jongeren (jonger dan 18 jaar) wonen en waar Dieumerci Mbokani opgroeide", stelt Antwerp zijn satellietclub voor.

   

  "Het heeft een moderne infrastructuur, met de nieuwste generatie FIFA-normen voor synthetische velden, twee grasvelden en een school voor jongeren. Om de omvang te vergroten, zocht de club een samenwerking in Europa voor zijn meest getalenteerde spelers."

   

  Het eerste elftal en de academie van Lubumbashi spelen vanaf dit seizoen onder de naam Red Eagles. De Eagles gaan in de kleuren van Antwerp - rood-wit - spelen. Ook het nieuwe wapenschild van de club is opgemaakt op basis van het logo van stamnummer één.

   

  Luis Norton de Matos, vorig seizoen beloftecoach bij de Great Old, zal als Antwerp vertegenwoordiger maandag in Lubumbashi het partnerschap finaliseren. Hij wordt er verantwoordelijk voor de werving en het sportmanagement van de Lubumbashi Academie.

  Het nieuwe logo van de Red Eagles is geïnspireerd op dat van Antwerp