• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sneijder heeft al nieuwe job: "Ik wil spelers gaan begeleiden"

  Wesley Sneijder blijft na zijn afscheid actief in het voetbal. Niet meteen als trainer, wel als zaakwaarnemer van voetballers. "Alles wat ik zelf heb meegemaakt, kan ik op die gasten overbrengen", zegt de Nederlandse recordinternational.

  Afgelopen week maakte Wesley Sneijder bekend dat hij stopt als profvoetballer, maar dat wil niet zeggen dat hij de sport de rug toekeert. Sneijder wordt zaakwaarnemer, zo laat hij aan De Telegraaf weten.

   

  "Ik wil spelers gaan begeleiden, maar dan in het hele traject. Alles wat ik zelf heb meegemaakt, kan ik op die gasten overbrengen. Van aan de top komen tot er blijven, van voeding tot gerichte extra training, van WK-finalespanning tot de omgang met de pers, van weggepest worden bij Inter tot het heldenonthaal in Madrid,...."

   

  "Het plan is om het alleen te doen en als ik hulp nodig heb, schakel ik specialisten in", zegt Sneijder, die op dit moment wel nog geen spelers in zijn stal heeft. De Nederlander gaf aan De Telegraaf ook te kennen dat hij een alternatieve carrière als trainer niet uitsluit.