Zelfkritiek bij Club, maar ook: "Snap niet wat ze in dat busje doen"

  Philippe Clement

  Philippe Clement was niet te spreken over de wedstrijdleiding: "Ik vind dat allemaal raar."

  Niemand bij Club Brugge had verwacht dat uitgerekend Eupen een eerste struikelblok zou blijken dit seizoen. "We wisten dat we tegen een muur zouden voetballen, maar als je een zuivere penalty niet krijgt, weet je dat het een frustrerende avond wordt", zegt coach Philippe Clement.

  Iedereen bij Club Brugge was het er na de match over eens dat dit de slechtste match was van blauw-zwart dit seizoen: "We vonden de openingen niet vandaag", geeft Hans Vanaken toe. "Eupen stond heel laag en daardoor was er in de diepte geen ruimte. De bal viel gewoon niet goed."

   

  "We hebben gewoon niet goed gevoetbald", windt Ruud Vormer er zoals gewoonlijk geen doekjes om. "De vermoeidheid na Kiev is een makkelijk excuus. We moeten die bal er gewoon intrappen."

   

  "We wisten dat Eupen een muur zou optrekken en die konden we niet doorbreken", stelt coach Philippe Clement vast. "De bal ging niet snel genoeg rond en er was te weinig diepgang."

  "Iedereen zag dat het penalty was, behalve de ref en de VAR"

  Ondanks de zelfkritiek lag één fase Club Brugge zwaar op de maag: het strafschopincident tussen Koch en Vormer, dat zowel door scheidsrechter Van Driessche als de VAR werd weggewuifd. "Ik heb het net nog teruggezien en het was een duidelijke strafschop", vindt Vormer. "Ik begrijp niet wat ze in dat busje doen."

   

  Clement: "Als je een zuivere penalty niet krijgt, dan weet je dat het een frustrerende avond wordt. Ik ben heel benieuwd naar de uitleg van de scheidsrechter. Iedereen zag dat het een strafschop was, alleen hij en de VAR niet."

   

  "Er werd ook niets gedaan aan het tijdrekken van Eupen. Dat Vanaken dan ook nog eens geel krijgt omdat hij de bal wil afpakken van 2 spelers van Eupen, snap ik ook niet. Dat zijn allemaal vreemde dingen voor mij."

  De duw van Koch op Vormer: penalty of niet?