• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert is geen festivalmaagd meer: "Ik heb me niet ingehouden"

  Yves Lampaert

  Yves Lampaert kwam vooral voor Post Malone naar Pukkelpop, maar genoot ook van Stormzy en Brihang.

  Yves Lampaert was gisteren een opmerkelijke bezoeker op Pukkelpop, zijn eerste muziekfestival ooit dan nog. "Dit is echt een toffe beleving. Dit ga ik nog doen", zegt hij voor de microfoon van StuBru.

  Wielrenners krijgen niet veel kansen om tijdens hun carrière een festivalletje mee te pikken. Maar op zijn 28e kende Yves Lampaert dan toch zijn ontgroening op Pukkelpop.

   

  "Ik heb vorige week nog het EK gereden (waar hij zilver won, red) en nu neem ik wat rust om op te bouwen naar het laatste deel van het seizoen", verklaart Lampaert zijn "uitspatting" bij StuBru. "Ik hoef mij dus niet in te houden. Ik heb al een paar pintjes gedronken. Vanavond train ik iets meer mijn armspieren."

   

  Niet alleen de pintjes, maar de hele ervaring smaakt naar meer voor Lampaert. "Het is echt super, een toffe beleving. Dit ga ik zeker nog doen."

   

  Lampaert blijkt trouwens een echte muziekliefhebber. "We zijn begonnen bij Stormzy. Dat is echt een toffe rapper. Ik was ook onder de indruk van zijn fysiek. Daar kan ik niet aan tippen."

   

  "Daarna heb ik nog Blackwave gezien en Brihang, een West-Vlaamse rapper. Echt goed gedaan. Franz Ferdinand was ook heel tof, maar daar moesten we rap vertrekken om Post Malone te kunnen zien. Hij was een van de belangrijkste redenen om te komen. Ik was zeer onder de indruk."

  "Ik heb toch al een paar pintjes gedronken"

  "Brihang, dat was echt goed gedaan"