Kompany: "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij"

  Kompany excuseert zich bij de fans.

  De wittebroodsweken van Vincent Kompany (33) bij Anderlecht hobbelen van de ene opdoffer naar de volgende dreun. Bij Kortrijk stortte Anderlecht na de pauze in. "Ik neem deze nederlaag op mij en we blijven hard werken", reageerde de trekker van het project.

  "We gaan onze stijl en visie niet veranderen"

  Anderlecht speelde een degelijke eerste helft, maar kreeg na de pauze geen poot meer aan de grond. "Dat is een beetje de samenvatting van ons seizoen tot dusver", reageerde Vincent Kompany, die als eerste Anderlecht-speler voor de JPL-microfoon verscheen.

   

  "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij. We domineerden in de eerste helft en dwongen kansen af, net zoals we gevraagd hadden op training. Maar na de pauze was er een gebrek aan creativiteit en realisme."

   

  "En ik kan me vergissen, maar ik denk dat Kortrijk 4 keer op doel schoot en 4 keer scoorde. Hoe dan ook: we zullen onze aanpak niet veranderen. Ik neem dit op mij en we werken harder."

   

  "Ik was echt supertevreden over de eerste helft, maar hoe we uit de kleedkamer zouden komen was een kantelmoment. Het was naïef: inworp en penalty. Als we telkens zo vaak en zo hard het spel moeten maken en voor doel moeten komen om het verschil te maken, dan gaan we een moeilijk seizoen tegemoet."

   

  "Maar ik vertrouw de jongens volledig. We gaan onze stijl en visie niet veranderen. Alleen moeten we er heel snel maturiteit in krijgen. In de tweede helft hebben we al het goeie van de eerste helft ontdaan."

   

  "Ik ben zelf niet tevreden. We gaan de analyse van deze wedstrijd doen en keihard werken om er vrijdag te staan in Genk. De tweede helft was onacceptabel. De jongens op het veld wisten dat ze het moesten doen. Dat is niet gebeurd en dan moeten we conclusies trekken."

  Als we telkens zo vaak en zo hard het spel moeten maken en voor doel moeten komen om het verschil te maken, dan gaan we een moeilijk seizoen tegemoet.

  Vincent Kompany

  "Ik kijk nu al keihard uit naar de wedstrijd van vrijdag"

  "We hebben geen excuses", herhaalde Kompany nog eens bij Peter Vandenbempt in een vurig betoog.

   

  "De tweede helft was niet goed genoeg en de mentale weerbaarheid was beneden alle peil. Dat verwacht je met een jonge ploeg, maar niet in die mate dat het zo drastisch afloopt."

   

  "Eén ding is zeker: we blijven voor balbezit gaan. Als we nu 10 kansen nodig hebben om te scoren, dan gaan we de volgende keer voor 20 kansen. Daar zal geen compromis over komen."

   

  Anderlecht liet zich achteraan na de pauze op veel dekkingsfouten betrappen. "Ik ga ervan uit dat elke tegengoal mijn fout zal zijn, als coach of als verdediger. Dat neem ik op mij."

   

  "Dat dit een klap is? We zullen de grote wedstrijden aanpakken met hetzelfde enthousiasme. Misschien is dit de klap die de groep wakker schudt. Maar ze moeten niet twijfelen aan wat ze brengen, want dat is met momenten fenomenaal."

   

  "Wie mij een beetje kent, weet ook dat ik nu al keihard uitkijk naar de match van vrijdag in Genk. Deze ploeg moet gewoon krijgen wat de spelers verdienen en daar zullen we voor werken."