Eiking fladdert naar ritwinst in Noorwegen, Barguil is nieuwe leider

  Eiking is sant in eigen land.

  Odd Christian Eiking (24) heeft de derde etappe in de Arctic Race of Norway (2.BC) gewonnen. De Noor van Wanty-Gobert troefde op de steile slotklim onder meer Warren Barguil af. De Franse kampioen is wel de nieuwe leider in Noorwegen.

  Nadat Bryan Coquard de sprintersetappe van gisteren magistraal naar zijn hand had gezet, was het vandaag de beurt aan de klimmers in Noorwegen. De renners kregen op het eind van de etappe een korte puist van drie kilometer te verwerken, maar wel eentje met een gemiddeld stijgingspercentage van 11,8 procent.

   

  Op de slotklim roerden de favorieten zich en al vlug scheidde een elitegroepje van vier renners zich af. Warren Barguil (Arkéa), Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert), Hugo Houle en Aleksej Loetsenko (Astana). 

   

  In de laatste kilometer snelde Eiking weg van zijn drie medevluchters, enkel Barguil kon nog enigszins aanklampen. De Noor won met vijf seconden voorsprong op de Franse kampioen, Loetsenko werd derde op 13 seconden.

   

  Warren Barguil is wel de nieuwe leider in Noorwegen. Hij neemt het leidersshirt over van Mathieu van der Poel, voor wie deze aankomst te zwaar was. 

  Uitslag rit 3:
  1. Odd Christian Eiking (Noo) 177 km in 4u07'32"
  2. Warren Barguil (Fra) op 5"
  3. Aleksej Loetsenko (Kaz) 13"
  4. Lilian Calmejane (Fra) 17"
  5. Krists Neilands (Let) z.t.
  6. Hugo Houle (Can) 23"
  7. Tom-Jelte Slagter (Ned) 32"
  8. Simon Carr (GBr) 36"
  9. Sindre Lunke (Noo) z.t.
  10. Magnus Cort (Den)  
  13. Floris De Tier 53"
  15. Dimitri Peyskens 58"
  Stand na rit 3:
  1. Warren Barguil (Fra) in 11u23'56"
  2. Aleksej Loetsenko (Kaz) op 3"
  3. Krists Neilands (Let) 15"
  4. Lilian Calmejane (Fra) 18"
  5. Hugo Houle (Can) 30"
  11. Floris De Tier 54"
  13. Dimitri Peyskens 59"