Campenaerts ruilt Lotto-Soudal in voor opvolger Dimension Data

    Tijdritmonster Victor Campenaerts blijft dan toch niet bij Lotto-Soudal. De werelduurrecordhouder heeft een overeenkomst bereikt met NTT, de opvolger van Dimension Data. "Ik krijg er alle vrijheid om mij toe te leggen op het tijdrijden", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

    Het was al een tijdje duidelijk dat Victor Campenaerts niet echt een toekomst meer had bij Lotto-Soudal. De voorbije weken ging hij dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Topteam Ineos had wel oren naar de wensen van de gepatenteerde tijdrijder, maar bij de Britten vreesde Campenaerts om te veel in een strak keurslijf en knechtenrol geduwd te worden.

     

    Zo werd het uiteindelijk Dimension Data, of NTT zoals de ploeg vanaf volgend seizoen zal heten. Hij tekent er een contract voor 3 seizoenen, zo bevestigt Campenaerts zelf aan Het Nieuwsblad.