AZ speelt niet in Den Haag maar in Enschede tegen Antwerp

  AZ zal komende donderdag in de Europa League Antwerp ontvangen in het stadion van Twente. Het stadion van ADO Den Haag, waar AZ zijn laatste match afwerkte, wordt uit vrees voor supportersrellen vermeden.

  Omdat een deel van het dak van het stadion is ingestort, moet AZ voorlopig voor zijn thuiswedstrijden uitwijken naar andere plaatsen. ADO Den Haag was voor de match tegen Marioepol zo vriendelijk om zijn stadion ter beschikking te stellen van de Alkmaarders, maar voor de match tegen Antwerp waren zij geen optie.

   

  De Haagse burgemeester Krikke had immers haar veto uitgesproken, omdat ze vreest voor rellen tussen de fans van Antwerp en die van ADO Den Haag, die als zusterclub van Club Brugge op gespannen voet leven met de harde kern van The Great Old.

   

  "Die rivaliteit gaf 2 jaar geleden al aanleiding tot een gewelddadig treffen tussen fans van Antwerp met fans van Club Brugge en ADO Den Haag in België", schrijft de gemeente Den Haag op twitter. "De gemeente helpt een club graag uit de nood waar mogelijk, maar dat is in dit geval niet mogelijk."

   

  Bij FC Twente reageerden ze wél positief op het verzoek van AZ om de match bij hen te mogen spelen. "Alle autoriteiten hebben ook al toestemming verleend", klinkt het. "De wedstrijd kan donderdag om 20.30u worden gespeeld."