Assistkoning De Bruyne: "Die afgekeurde goal in laatste minuut voelt raar aan"

  De Bruyne schitterde tegen Tottenham, maar kon zijn team niet de zege schenken.

  De Bruyne schitterde tegen Tottenham, maar kon zijn team niet de zege schenken.

  Rode Duivel Kevin De Bruyne mocht bijna op het allerlaatste moment victorie kraaien in de match tegen Tottenham, maar de VAR stak nog een stokje voor de goal van Jesus. "De regel is de regel, maar toch vond ik deze situatie niet normaal".

  In de slotminuten van de thuiswedstrijd tegen Tottenham zocht Manchester City nog verwoed naar de winnende treffer. Even leek Jesus de verlossing te brengen, maar de VAR oordeelde anders na handspel van Laporte.

   

  Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne toonde zich in een reactie op de website van de club teleurgesteld, maar de Rode Duivel ging ook filosofisch om met het afgekeurde doelpunt.

   

  "Het voelt echt raar aan om een goal in de laatste minuut afgekeurd te zien worden, maar we moeten het helaas accepteren. Ik ben nog van de oude stempel: ik hou wel van het vlotte verloop van het spelletje en het enthousiasme bij zo een doelpunt."

   

  "Maar als blijkt dat die regel het voetbal beter maakt, dan zal je mij niet horen klagen. Ik heb geen probleem met het reglement - regels zijn regels - maar er zou toch eens naar die reglementering gekeken moeten worden, want ik vond deze situatie niet echt normaal."

  De Bruyne: "We domineerden de match, maar hadden meer moeten scoren"

  Naast dat einde in mineur zag De Bruyne ook veel positieve dingen aan de match tegen Tottenham. "We hebben de wedstrijd gedomineerd, en hadden gewoon meer doelpunten moeten scoren. De manier waarop we speelden was geweldig, we zullen dit seizoen grootse dingen verwezenlijken."

   

  "Tottenham heeft dan wel twee keer gescoord, maar ze hebben ook maar twee kansen bij elkaar gevoetbald. Ze waren gewoon heel efficiënt. We moeten trots zijn op onze prestatie, zeker als dat tegen een team als Tottenham is."

  VIDEO: De Bruyne strooide opnieuw met heerlijke assists tegen Tottenham