• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Routinescan bij Van Wolfswinkel brengt aneurysma aan het licht: "Ben dankbaar"

  Ricky van Wolfswinkel

  Ricky van Wolfswinkel (30) speelt sinds 2017 voor Bazel.

  Een geluk bij een ongeluk was zelden toepasselijker dan bij Ricky van Wolfswinkel. In de match tegen Linz liep de Nederlander van Bazel een hersenschudding op. Routinescans nadien brachten een potentieel veel groter onheil aan het licht: een hersenaneurysma.

  Ricky van Wolfswinkel was 2 weken geleden nog de CL-held voor Bazel tegen PSV, maar nu staat de wereld van de Nederlander plots helemaal op zijn kop. In de match tegen Linz liep de aanvaller een hersenschudding op, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor enkele standaard onderzoeken.

   

  Maar die onderzoeken zouden wel eens het leven van Van Wolfswinkel gered kunnen hebben. De dokters zagen op de scans immers een aneurysma, een verdikking van een ader die plots kan openknappen en voor blijvende hersenschade of erger kan zorgen.

   

  Van Wolfswinkel zal nu behandeld worden voor zijn aneurysma, wat betekent dat hij minstens 6 maanden niet zal voetballen. "Ik ben heel dankbaar dat ze dit ontdekt hebben", zegt hij in een videoboodschap op Twitter. "Normaal gezien vinden ze dit pas als het al te laat en de schade al is aangericht. Het gezwel zat er in ieder geval al langer en komt dus niet door de hersenschudding die ik opliep."