Toekomstronde: Zwitserland is veruit sterkste in ploegenchrono, België 10e

  De chrono ging over 32,5 km van Eymet naar Bergerac in het zuidwesten van Frankrijk.

  Zwitserland houdt Noorwegen (op 28") en Denemarken (47") achter zich.

  De 2e opdracht in de Ronde van de Toekomst was een ploegentijdrit over 32,5 km over een heuvelachtig parcours. De Zwitserse selectie was het rapst tussen Eymet en Bergerac, voor Noorwegen en Denemarken.  België eindigde als 10e op 1'30". De Deen Mathias Norsgaard Jørgensen blijft leider.

  Met 26 ploegen van 6 renners zijn ze in de Tour de l'Avenir, die tussen 15 en 25 augustus voor de 56e keer op Franse bodem afgewerkt wordt: 23 nationale ploegen, 2 regionale selecties en 1 gemengd internationaal team. Vandaag kwamen die allemaal apart de baan op voor een stevige ploegenchrono.

   

  Er stond daarin geen maat op Zwitserland: Stefan Bissegger, Robin Froidevaux, Johan Jacobs, Antoine Debons, Damian Lüscher en Joël Suter draaiden met een gemiddelde van ongeveer 51 km/u rond. Ze waren daarmee bijna een halve minuut sneller dan de Noren en driekwart minuut beter dan de Denen. Die blijven wel de leider leveren: Norsgaard Jørgensen had gisteren gewonnen met een kleine minuut voorsprong.

   

  Voor ons land reden Sylvain Moniquet, Jens Reynders, Mauri Vansevenant, Stan Van Tricht, Ilan Van Wilder en Viktor Verschaeve naar de tiende plaats. Morgen is er een geaccidenteerde rit met 2.600 hoogtemeters naar Mauriac.

  Tweets over de wedstrijd:

  Uitslag rit 2 (ploegentijdrit):
  1. Zwitserland 32,5 km in 38'06"32
  2. Noorwegen op 28"
  3. Denemarken 47"
  4. Italië 52"
  5. Groot-Brittannië 54"
  10. België 1'30"
  Stand:
  1. Mathias Norsgaard Jørgensen (Den)