Eddy Merckx is kapot van dood Gimondi: "Ik verlies een vriend"

  " "

  Gimondi en Merckx waren rivalen en vrienden, hier in de Tour van '72.

  Eddy Merckx is erg aangeslagen door het overlijden van de Italiaanse wielerlegende Felice Gimondi. "Hoeveel duels hebben wij niet onder elkaar uitgevochten", treurt de Kannibaal. Op het einde van hun loopbaan werden de twee rivalen vrienden. "Dit is een groot verlies voor de wielersport, een man als Gimondi wordt niet alle dagen geboren."  

  Gimondi (76) overleed vandaag na een hartaanval in zee in Sicilië. "Hij was een van de grootste renners aller tijden en een echte gentleman", reageerde de 2 jaar jongere Merckx bij het Italiaanse persagentschap Ansa. 

   

  "Twee weken geleden hebben we elkaar voor het laatst gehoord. Hoeveel duels hebben we onder elkaar niet uitgevochten? Deze keer heb ik verloren. Ik verlies een vriend en de tegenstander van mijn leven. Wij waren vele jaren rivalen op de weg, maar op het eind van onze carrière werden we vrienden. We hoorden elkaar nog af en toe."

   

  "Hoe ik me voel? Wat kan ik zeggen? Ik ben er kapot van. Felice was voor alles een groot man en een grote kampioen. Dit is een groot verlies voor de wielersport. Alle gevechten die we samen gevoerd hebben komen me voor de geest. Een man als Gimondi wordt niet alle dagen geboren."

  " "

  De twee toppers rond de start van Milaan-Sanremo dit voorjaar.

  De Instagram-post van zoon Axel spreekt ook boekdelen:

  " "

  Anquetil, Merckx en Gimondi eind jaren '60.