• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guardiola over fitte De Bruyne: "We moeten kwaliteiten van Kevin gebruiken"

  Guardiola & De Bruyne

  Pep Guardiola hoopt weer op zijn beste KDB te rekenen.

  Vorige week kon ManCity-coach Pep Guardiola opnieuw rekenen op Kevin De Bruyne. Vorig seizoen stond de Rode Duivel te vaak aan de kant door blessures, nu lijken alle zorgen achter de rug. "Kevin heeft nog steeds dezelfde motivatie als anders", klinkt het bij Guardiola.

  Vorig weekend rolde de bal weer in het gloednieuwe Premier League-seizoen. Manchester City pakte meteen uit met een 0-5-overwinning op het veld van West Ham. Opnieuw van de partij: Kevin De Bruyne. En hij was meteen goed voor een assist. 

   

  "Ik denk dat Kevin nog steeds dezelfde motivatie heeft als vorig seizoen", vertelt Guardiola op een persconferentie voor speeldag 2 in de PL. "Wat vorig seizoen gebeurde, wil niet zeggen dat het dit seizoen ook zal gebeuren", doelt de coach op de langdurige blessure van de Rode Duivel. Bij City hebben ze zelfs helemaal geen blessurezorgen. "Iedereen is fit", klinkt het. 

   

  "Kevin heeft kwaliteiten die niemand anders heeft. We moeten ze gebruiken, dat is het beste voor het team", strooit de Spanjaard nog maar eens met de complimentjes naar zijn sterspeler.