• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Edward Theuns mee naar Vuelta, Jumbo-Visma met 3 kopmannen

  Edward Theuns was te gast in Vive le Vélo voorbije zomer.

  Edward Theuns (l) mocht niet mee naar de Tour, maar dus wel naar Spanje.

  Edward Theuns mocht niet mee naar de Tour, maar de Belg van Trek-Segafredo maakt volgende week wel zijn opwachting in de Vuelta. Bij Jumbo-Visma zit geen Belg, met Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en George Bennett telt de Nederlandse ploeg drie klassementsmannen.

  Theuns was nog doodongelukkig na zijn niet-selectie voor de Tour, ondanks dat hij zich stevig voorbereid had. Onze 28-jarige landgenoot mag naar zijn vierde grote ronde. "Ik ben heel blij te kunnen aankondigen dat ik dit jaar deelneem aan de Vuelta", luidt het in een filmpje.

   

  "Het is twee jaar geleden dat ik er, aan de zijde van Alberto Contador, bij was. Ik heb er toen erg van genoten. De vorm is goed, ik zie kansen in deze editie. Hopelijk wordt het een meevaller."

   

  Met John Degenkolb brengt Trek-Segafredo een meervoudige ritwinnaar uit de Vuelta in stelling. De Duitser won al 10 etappes in de Spaanse rittenkoers: 5 in 2012, 4 in 2014 (plus de puntentrui) en 1 in 2015.

   

  De rest van de selectie bestaat uit de Luxemburger Alex Kirsch, de Amerikanen Kiel Reijnen en Peter Stetina, de Deen Niklas Eg en de Italianen Jacopo Mosca en Gianluca Brambilla, al ritwinnaar in de Vuelta en Giro (in 2016).

  Tweets van Trek-Segafredo:

  Roglic is Jumbo-kopman, Kruijswijk en Bennett in steun

  Bij Jumbo-Visma gaan ze volop voor de eindzege. Primoz Roglic is de eerste kopman. De Sloveen was vorig jaar 4e in de Tour en leek dit jaar op weg naar zijn eerste zege in een grote ronde in de Giro, maar hij kende een terugval en moest vrede nemen met een derde plaats.

   

  Vermoeid liet hij verstek gaan voor de Tour, wat de kans was voor Wout van Aert om mee te gaan naar zijn eerste Ronde van Frankrijk. Als back-up voorziet de Nederlandse ploeg met Steven Kruijswijk en George Bennett nog 2 kleppers. Vorig jaar eindigde Kruijswijk 4e in de Vuelta, dit jaar was hij 3e in de Tour. De Nieuw-Zeelander Bennett telt al een top 10-plaats in de Vuelta en de Giro.

   

  De Nederlanders Robert Gesink en Lennard Hofstede, de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless en de Duitser Tony Martin zullen de 3 kopmannen helpen. Door de gelimiteerde sprintkansen en de GC-ambities kwamen Roglic en Martin in de plaats van Dylan Groenewegen en Timo Roosen, die in eerste instantie voorzien waren.


  De Vuelta opent op 24 augustus met een ploegentijdrit in Torrevieja.