"Als iemand Vanden Borre op het juiste spoor kan zetten, is het Kompany"

  Vanden Borre en Kompany

  Anthony Vanden Borre en Vincent Kompany werden samen 2 keer kampioen met Anderlecht.

  Volgens Het Laatste Nieuws heeft Vincent Kompany bij Anthony Vanden Borre gepolst of hij een comeback bij Anderlecht zou zien zitten. "Als hij 100% gefocust is, kan hij nog altijd een van de besten van België zijn", denkt voetbalcommentator Eddy Demarez.

  De carrière van Anthony Vanden Borre doofde de voorbije jaren uit als een nachtkaars, met hier en daar een korte opflakkering. Vincent Kompany zou nu overwegen om de nog altijd maar 31-jarige ex-Rode Duivel opnieuw naar Anderlecht te halen, voor een 3e passage bij paars-wit.

   

  "Als er iemand is die Vanden Borre weer op het goeie spoor kan zetten, dan lijkt mij dat Kompany", zegt voetbalcommentator Eddy Demarez. "Ze kennen elkaar al hun hele leven, zijn samen opgegroeid. De huidige speler-manager kan nog enigszins vat hebben op Vanden Borre."

   

  "Zo'n terugkeer kan ook alleen maar werken bij een club waar iemand zit waar Vanden Borre naar opkijkt. Iemand zoals Kompany, of zoals eerder Frank Vercauteren. Hij past als Anderlecht-boy ook perfect in het plaatje van Marc Coucke en Michael Verschueren."

   

  "Kompany heeft ook altijd gezegd dat Vanden Borre meer talent heeft dan hij. Vertonghen liet onlangs ook nog optekenen dat hij bij elk jeugdtoernooi dat ze speelden altijd Speler van het Toernooi was. Alleen: er staat geen kop op."

  "Zou een belangrijke rol kunnen spelen na Nieuwjaar"

  Toch kan niet alleen het moeilijke karakter van Vanden Borre een struikelblok worden. "Hij heeft al 2 jaar niet gevoetbald. Hij heeft wel een sterk lichaam, maar zal toch 2 à 3 maanden nodig hebben om wedstrijdfit te geraken. Hij zal in Dubai (waar hij coach is in een voetbalacademie) wel wat getraind hebben, maar dat zal toch niet veel voorstellen."

   

  "Een echte comeback lijkt mij dan eerder iets voor na Nieuwjaar. Maar als hij 100% gefocust is, dan is hij nog altijd in staat om tot de besten van België te behoren. Dan zou hij nog een belangrijke rol kunnen spelen voor Anderlecht, bijvoorbeeld in de play-offs."

   

  "Het lijkt mij ook zinvol om hem niet alleen te zien als een flankspeler. Hij kan zeker ook op het middenveld, op de 6 of 8, uitgespeeld worden, zoals Vercauteren ook al deed. Dan kan hij een belangrijke rol spelen met al die jonge gasten rondom hem."

   

  "Ik denk wel niet dat ze hem langer dan 1 à 2 seizoenen in de hand zullen kunnen houden, al onderschat ik Kompany dan misschien. Die zal toch een belangrijke rol moeten spelen om Vanden Borre op het juiste spoor te houden en ervoor te zorgen dat die jonge gasten zich niet door hem laten meeslepen. Ze mogen hem ook niet meteen een dik contract voor een paar seizoenen geven. Enkel als ze hem hongerig krijgen, kan het werken."