Coquard viert contractverlenging met zege in Noorwegen, Van der Poel 2e

  Van der Poel (rechts) moest tevreden zijn met plaats 2.

  Bryan Coquard heeft de tweede rit in de Arctic Race of Norway (2.BC) gewonnen in een massasprint. De snelle Fransman van Vital Concept, die vandaag bijtekende, vloerde Mathieu van der Poel zonder veel problemen.

  Ook de tweede rit in het wondermooie Noorwegen was er één voor de sprinters. Mathieu van der Poel, de winnaar van gisteren, liet zijn ploegmaats dan ook het harde werk opknappen in het peloton.

   

  Aleksej Loetsenko, één van de favorieten voor de eindzege, probeerde in de slotfase van de etappe kostbare bonificatieseconden te sprokkelen met een late uitval vlak voor de tussensprint. Corendon-Circus greep de Kazak meteen bij de lurven.

   

  Van der Poel ging in de slotkilometer goed mee in het spoor van de Cofidis-trein. De Nederlandse alleskunner kwam er op het gepaste moment uit, maar dat deed ook Bryan Coquard. 

   

  De Fransman van Vital Concept, die vandaag zijn contract met twee jaar verlengde, haalde het uiteindelijk met duidelijk verschil. Christophe Laporte kon zijn ploegmaats van Cofidis niet belonen met een zege, hij werd 3e.

  uitslag rit 2:
  1. Bryan Coquard (Fra) 164km in 3u31'11"
  2. Mathieu van der Poel (Ned) z.t.
  3. Christophe Laporte (Fra)  
  4. August Jensen (Noo)  
  5. Louis Bendixen (Den)  
  9. Christophe Noppe  
  10. Jordi Warlop  
  tussenstand na rit 2:
  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 7u16'09"
  2. Aleksej Loetsenko (Kaz) +9"
  3. Markus Hoelgaard (Noo) +9"
  4. Andrea Pasqualon (Ita) +11"
  5. Christophe Laporte (Fra) +12"
  9. Jordi Warlop +16"
  10. Benjamin Declercq +16"