Murray past ook voor dubbelspel US Open: "Wil volledig focussen op enkelspel"

  Andy Murray

  Andy Murray wil zich volledig focussen op het enkelspel.

  Andy Murray is er niet bij op de US Open (26/8-8/9). De Schot gaf al eerder forfait voor het enkelspel en liet nu weten ook het dubbel in New York te laten schieten.

  "Wil al mijn energie in enkelspel steken"

  "Ik zal op de US Open geen dubbel spelen. Ik wil in het enkelspel op het niveau terugkeren dat ik voor ogen heb. Daarom heb ik besloten daar al mijn energie aan te besteden", zegt Murray aan de BBC. "De US Open, in het dubbel of het gemengd, kan dat proces enkele weken vertraging doen oplopen. Ik wil wedstrijden (in het enkel) en dat is wat ik nu nodig heb."

   

  De tweevoudige olympische kampioen maakte deze week zijn comeback in het enkelspel op het Masters 1.000 in Cincinnati. Hij verloor in de 1e ronde met 2 keer 6-4 van de Fransman Richard Gasquet. Na die nederlaag zei Murray geen enkel te zullen spelen op de US Open. Vanaf zondag is hij er wel bij op het toernooi van Winston-Salem.

   

  "Ik moet mij concentreren op de enkelwedstrijden. Vanaf nu tot het einde van het seizoen zijn er niet meer zoveel toernooien. Als ik het goed doe in Winston-Salem, dan zal ik weten dat mijn niveau goed genoeg is en ik klaar ben om wedstrijden op het circuit te winnen. Maar als het misloopt, lijkt het logisch op een lager niveau te gaan spelen en enkele kleinere toernooien af te werken", aldus de 32-jarige Murray, die in januari een tweede operatie aan de heup onderging. 

   

  Daarna liet de drievoudige grandslamwinnaar open of hij nog zou terugkeren in het circuit. Dat deed hij in eerste instantie in het dubbelspel, en met succes want op het gras van Queen's won hij in juni met de Spanjaard Feliciano Lopez de titel.

  Ik zal op de US Open geen dubbel spelen. Ik wil in het enkelspel op het niveau terugkeren dat ik voor ogen heb.De US Open, in het dubbel of het gemengd, kan dat proces enkele weken vertraging doen oplopen.

  Andy Murray