Broeders en Amerikaanse Clarke springen hoogst met polsstok op Urban Memorial Van Damme

  " "

  Ben Broeders springt en wint eens in de stad: op de Brusselse Vismarkt.

  De Brusselse Vismarkt was vandaag het toneel voor de Urban Memorial Van Damme in het polssstokspringen. Bij de mannen won onze landgenoot Ben Broeders met een hoogte van 5,62m, bij de vrouwen de Amerikaanse Megan Clarke met 4,36m. Aurélie De Ryck en Fanny Smets waren gedeeld 5e met 4,16m.

  Belgisch recordhouder Broeders ging 10 centimeter hoger dan de Nederlander Rutger Koppelaar (5,52m) en 30 centimeter dan Arnaud Art (5,32m), de vorige BR-houder.

   

  Broeders is al geplaatst voor het WK van 27 september tot 6 oktober in Doha, Art zoekt nog de kwalificatiehoogte van 5,72m. 

   

  Megan Clarke kreeg op het podium het gezelschap van 2 Duitse vrouwen: Stefanie Dauber en Katharina Bauer wipten allebei over 4,26m en waren gedeeld tweede.

   

  Fanny Smets, die vorig week het Belgisch record indoor op 4,36m bracht op het EK voor landenteams in Noorwegen, kwam voor de WK-limiet van 4,56m, maar bleef daar met 4,16m ver uit de buurt. Haar nationale record outdoor staat op 4,46m. Ook De Ryck, die haar indoorrecord verloor aan Smets, kwam tot 4,16m.

   

  Met Chloé Henry ging nog een derde landgenote over 4,16m, maar zij liet meer foutsprongen noteren, dus eindigde ze zevende.

   

  Op 5 september zal er nog een 2e promo-event in de stad plaatsvinden voor de eigenlijke Memorial-meeting op 6 september: op het De Brouckèreplein vindt het kogelstoten plaats. Die wedstrijd telt mee voor de seizoensfinale.

  " "

  Megan Clarke op de Vismarkt in Brussel.