• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KNVB grijpt in na Europees succes: ook AZ (tegenstander Antwerp) krijgt extra rust

  AZ is de tegenstander van Antwerp in Europa.

  Het Europese voetbal in Nederland eist zijn tol in de Eredivisie. Na Ajax en PSV, komen nu ook AZ en Feyenoord niet in actie. De 4 topploegen uit Nederland zullen volgend weekend dus niet in actie komen in de competitie. Dat maakt de KNVB bekend.

  De competitiewedstrijd in de Eredivisie tussen PSV en FC Groningen wordt ruim een maand later gespeeld, namelijk op woensdag 25 september. Het duel in het Philips Stadion begint die avond om 18.30u. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) verschoof het duel, dat aanvankelijk op 24 augustus op de kalender stond, omdat PSV verder kwam in de Europa League.

   

  PSV plaatste zich gisterenavond ten koste van het Noorse Haugesund voor de play-offs met als inzet een plaats in de groepsfase van de Europa League. PSV neemt het in de play-offs op tegen het Cypriotische Apollon Limassol. Die duels staan gepland voor 22 en 29 augustus. PSV speelt eerst thuis.

   

  Naast PSV plaatste ook Ajax zich voor de play-offs van de Champions League. De Ajacieden treffen daarin een andere Cypriotische club, APOEL Nicosia. Hun competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard, voorzien voor in het weekend van 24 en 25 augustus, werd half juni al verplaatst naar woensdag 25 september.

   

  Ook AZ (tegen Antwerp) en Feyenoord haalden de play-offs van de Europa League. Zij
  zouden elkaar oorspronkelijk treffen op zondag 25 augustus in een onderling competitieduel in De Kuip. De KNVB beslist nu echter ook om dat duel met een maand uit te stellen, tot donderdag 26 september.