• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Messi, Ronaldo of Van Dijk wordt UEFA Speler van het Jaar, Hazard is 7e

  Hazard eindigde op plaats 7 net voor 2 Nederlanders.

  De UEFA heeft de 3 genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van Speler van het Jaar. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk zijn de kanshebbers. Eden Hazard haalde als enige Belg de top 10. De speler van Real Madrid staat op plek 7.

  Lionel Messi kan de prijs van UEFA Speler van het Jaar voor de 3e keer winnen na 2011 en 2015. Lionel Messi pakte vorig seizoen de Spaanse landstitel met FC Barcelona, dat kon rekenen op 36 doelpunten van de Argentijnse sterspeler. In de Champions League strandde Barça in de halve finales tegen de latere winnaar Liverpool.

   

  Ronaldo mocht de trofee al drie keer in ontvangst nemen in 2014, 2016 en 2017. Ook nu is hij genomineerd. Met Portugal won Cristiano Ronaldo de eerste editie van de UEFA Nations League. In zijn eerste seizoen bij Juventus hielp de aanvaller de Oude Dame met 21 doelpunten aan een nieuwe Italiaanse landstitel. 

   

  Virgil van Dijk kan voor het eerst winnen. De Nederlander maakte de overstap naar Liverpool en won de Champions League. In de competitie moest hij Manchester City laten voorgaan. Met Oranje werd Van Dijk ook 2e in de Nations League.

   

  De winnaar wordt op 29 augustus bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. De rest van de top tien is nu al bekend, met een zevende plaats voor Eden Hazard. Luka Modric, de winnaar van vorig jaar, is na een teleurstellend seizoen met Real Madrid niet in de top tien te bespeuren.

  Ranglijst 4 t.e.m. 10

  4. Alisson Becker (Liverpool) - 57 points

  5. Sadio Mané (Liverpool) - 51 points

  6. Mohamed Salah (Liverpool) - 49 points

  7. Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid) - 38 points

  8. Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus) - 27 points

      Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona) - 27 points

  10. Raheem Sterling (Manchester City) - 12 points