Opsteker voor Koekelkoren en Van Walle: groepswinst in Moskou

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn al zeker van de 9e plaats.

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben hun groep gewonnen op het viersterrentoernooi van Moskou. De Belgische beachvolleyballers klopten een Duits duo en een Braziliaans duo en zijn al zeker van de negende plaats.

  De afgelopen weken stapelden Koekelkoren en Van Walle de teleurstellende resultaten op met als uitschieter het EK van vorige week. Toen konden onze landgenoten enkel door de blessure van hun tegenstanders een wedstrijd winnen.

   

  Maar in Moskou vallen de puzzelstukjes wel in elkaar. Eerst zetten Koekelkoren en Van Walle het Duitse duo Ehlers/Flüggen opzij na een tiebreak (14-21, 21-19, 15-12). En ook in de tweede groepswedstrijd werd een zege geboekt. Het Braziliaanse koppel Andre/George (FIVB-9) beet ook in het zand na een tiebreak: 17-21, 21-19, 15-11).

   

  "We zijn heel tevreden met de prestaties van vandaag", reageerde Koekelkoren. "De resultaten vielen tegen, maar we focussen op de vooruitgang die we zien. We starten met een positieve ingesteldheid en willen dat doortrekken. Met onze zeges zetten we dit enkel maar kracht bij."