• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  John Lelangue: "Bjorg Lambrecht is onze extra renner in koers"

  John Lelangue

  John Lelangue

  De overwinning van Tim Wellens is een kleine pleister op een heel diepe wonde bij Lotto-Soudal. "We wilden hulde brengen aan Bjorg Lambrecht in de BinckBank Tour en dat is gelukt", zegt manager John Lelangue.

  Ondanks de ritzege van Tim Wellens zal er van een feeststemming geen sprake zijn bij Lotto-Soudal. "We wilden hulde brengen aan Bjorg Lambrecht in de BinckBank Tour en dat is ons vandaag gelukt. Nu willen we er alles aan doen om ook de eindzege binnen te halen voor 'Matchbox'", zegt John Lelangue.

   

  "Het zijn zware tijden voor de renners en de begeleiders. We hebben er uren over gepraat of we hier wel of niet zouden starten. Uiteindelijk besloten we dat koersen de enige manier is om Bjorg te eren, als de vechter die hij was."

   

  "Eigenlijk is Bjorg Lambrecht onze extra renner in de koers. Hij rijdt mee in de gedachten van elk van onze renners en dat zal ook in de komende wedstrijden zo zijn." Lambrecht overleed op 5 augustus na een zware val in de Ronde van Polen.

  BinckBank Tour
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Beveren - Hulst167.2 kmBennettBennett
  2/>/>Blankenberge - Ardooie169.1 kmBennettBennett
  3/>/>Aalter - Aalter166.9 kmBennettBennett
  4/>/>Houffalize - Houffalize96.2 kmWellensWellens
  5/>/>Riemst - Venray191.4 kmHodegWellens
  6/>Den Haag - Den Haag8.4 kmGannaWellens
  7/>/>Sint-Pieters-Leeuw - Geraardsbergen173.1 kmNaesenDe Plus