• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Halilhodzic is de nieuwe bondscoach van Marokko

  Halilhodzic was eerder bondscoach van Japan.

  Marokko heeft met Vahid Halilhodzic een opvolger gevonden voor Hervé Renard. Zijn naam werd al een tijdje genoemd bij de Marokkaanse nationale ploeg. De 67-jarige Bosniër zat sinds begin deze maand zonder werk nadat hij opgestapt was bij Nantes.

  Na een teleurstellende Afrika Cup kwam er een einde aan de samenwerking tussen Marokko en de Franse trainer Hervé Renard. Zijn opvolger heet Vahid Halilhodzic, en dat is geen verrassing. Zijn naam werd al genoemd sinds zijn vertrek bij Nantes.

   

  Halilhodzic was sinds oktober 2018 coach bij de Ligue 1-ploeg. Het boterde echter niet goed met het bestuur. Halilhodzic speelde van 1981 tot 1986 voor Nantes. Als coach leidde hij verder onder meer Lille, Paris Saint-Germain, Rennes, de Ivoriaanse, Algerijnse en Japanse nationale ploeg. 

   

  Met Algerije nam hij het op het WK van 2014 in de groepsfase op tegen de Rode Duivels. Ondanks een nipte nederlaag wisten ze zich toch te plaatsen voor de tweede ronde, hun beste resultaat ooit op een WK-eindronde.