Ga naar de inhoud

Fabrice Mels valt naast podium op WK eliminator in eigen land

 do 15 augustus 2019 19:37
Fabrice Mels werd uitgeschakeld in de halve finales.
Fabrice Mels werd uitgeschakeld in de halve finales.

Fabrice Mels is als vijfde geëindigd op het WK mountainbike eliminator in Waregem. De titel bij de mannen was voor de derde keer op een rij een prooi voor de Fransman Titouan Perrin-Ganier. Bij de vrouwen won Gaia Tormena.

Fabrice Mels heeft geen medaille kunnen behalen op het WK mountainbike eliminator in Waregem. Onze landgenoot, wereldkampioen in 2014, won wel zijn kwartfinale, maar werd uitgeschakeld in de halve finales. Nadien won hij wel nog de kleine finale voor de vijfde plaats.

 

De tweede Belg, Jay Bytebier, werd negende nadat hij werd uitgeschakeld in de kwartfinales. Titouan Perrin-Ganier won voor de derde keer op een rij het WK. De Fransman won de finale voor zijn landgenoot Hugo Briatta en de Zweed Joel Burman.

 

Bij de vrouwen ging de titel in de jonge, explosieve eliminatordiscipline, waarin voornamelijk op korte stadsparcoursen wordt gekoerst naar de Italiaans Gaia Tormena. Zij klopte in de finale de Françaises Isaure Medde en Coline Clauzure. Aurelie Vermeir eindigde op de 21e plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.