Sterke Deen zet peloton een neus in openingsrit van de Toekomstronde

  De Deen Norsgaard Jørgensen rondde een solo af in de Toekomstronde.

  De Deen Mathias Norsgaard Jørgensen heeft op indrukwekkende wijze de openingsrit in de Ronde van de Toekomst gewonnen. Voor de start van de rit was er een pakkende minuut stilte voor de overleden Bjorg Lambrecht.

  Mathias Norsgaard Jørgensen koos voor een lang avontuur in het gezelschap van de Sloveen Ziga Horvat. De Deen, vorig jaar derde op het WK tijdrijden bij de beloften achter zijn landgenoot Mikkel Bjerg en de Belg Brent Van Moer, was de sterkste vooraan.

   

  Hij ging solo in de finale en hield op een moeilijk parcours stand tegen het jagende peloton. De Britten Ethan Hayter en Tom Pidcock moesten tevreden zijn met de tweede en derde plaats. Mauri Vansevenant, vorige maand winnaar van de Giro Valle d'Aosta, kon een massale val in de slotfase vermijden en eindigde als 27e in de eerste rit.

  Voor de start was er een minuut stilte voor Lambrecht

  Uitslag rit 1
  1. Mathias Norsgaard Jørgensen (Den) 129 km in 2u58'49"
  2. Ethan Hayter (GBr) op 52"
  3. Tom Pidcock (GBr) z.t.
  15. Stan Van Tricht  
  23. Jens Renders  
  27. Mauri Vansevenant  
  Stand na rit 1
  1. Mathias Norsgaard Jørgensen (Den) in 2u58'49"
  2. Ethan Hayter (GBr) op 52"
  3. Tom Pidcock (GBr) z.t.
  15. Stan Van Tricht  
  23. Jens Renders  
  27. Mauri Vansevenant