• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Indrukwekkende Hermans wint nu ook derde rit in de Ronde van Utah

  Ben Hermans

  Ben Hermans is heer en meester in de Ronde van Utah.

  Ben Hermans heeft na de tweede ook de derde etappe in de Ronde van Utah gewonnen. Op een pittig lokaal circuit in North Salt Lake knalde de Belg in de gele leiderstrui naar de ritzege. Hij verstevigt natuurlijk zijn leidersplaats.

  Gisteren had Hermans de macht gegrepen in Utah met een overwinning op de Powder Mountain. Vandaag moest hij zijn leiderstrui verdedigen in een lastige rit met lokale rondjes in North Salt Lake. Dat deed Hermans met verve.

   

  De Belg van Israël Cycling Academy knalde op de slotklim naar de vluchters Kyle Murphy en Lawson Craddock en liet hen ter plaatse. Solo kwam Hermans over de finish. De gele leiderstrui zit nu nog wat steviger om zijn schouders. 

   

  De Ronde van Utah eindigt zondag. Vorig jaar werd Hermans tweede in de eindstand, achter de Amerikaan Sepp Kuss.

  Uitslag rit 3:
  1. Ben Hermans 138 km in 3u20'27"
  2. Kyle Murphy (VS) op 7"
  3. Niklas Eg (Den) 8"
  4. Keegan Swirbul (VS) z.t.
  5. James Piccoli (Can) 9"
  Stand na rit 3:
  1. Ben Hermans 138 km in 3u20'27"
  2. James Piccoli (Can) op 43"
  3. Niklas Eg (Den) 1'05"
  4. Kyle Murphy (VS) 1'46"
  5. Peter Stetina (VS) 2'02"