Bad boy Kyrgios krijgt 101.500 euro boete en riskeert schorsing

  Nick Kyrgios in een boze bui.

  Nick Kyrgios in een boze bui.

  De ATP heeft Nick Kyrgios een boete van 101.500 euro gegeven. De Australiër maakte het bont in zijn match in de 2e ronde in Cincinnati. De ATP heeft ook een onderzoek geopend en dus riskeert Kyrgios nog een schorsing.

  Kyrgios kreeg het zoals wel vaker aan de stok met de umpire. In zijn duel tegen de Rus
  Karen Chatjsanov (ATP-9) stond Kyrgios halverwege de tweede set recht van zijn stoel en zei hij dat hij aan een plaspauze toe was. De Ierse umpire Fergus Murphy stond die niet toe.

   

  Toch vertrok de Australiër, met twee rackets in de hand. Op tv-beelden is te zien dat hij in een gang beide rackets stuk slaat, om vervolgens terug te keren. Chatsjanov won de match in drie sets en na de match weigerde Kyrgios de umpire de hand te schudden.

   

  "Je bent een lul", beet Kyrgios hem toe. Daarna gooide de Australiër zijn schoenen in het publiek en gaf zijn stukgeslagen rackets aan enkele jonge toeschouwers in de tribune. Met de boete wil de ATP een eerste signaal geven, maar wellicht krijgt Kyrgios ook nog een schorsing. De ATP heeft alvast een onderzoek geopend.

   

  Twee weken geleden won Kyrgios nog het ATP-toernooi van Washington, maar eerder dit jaar sloegen zijn stoppen wel door op het ATP-toernooi in Rome. De fratsen van Kyrgios op een tennisterrein lijken een maandelijkse soap op de ATP-Tour.

  Bekijk de beelden van Kyrgios in Cincinnati