Vormer: "Mindere tegenstander nu? Dat vind ik heel gevaarlijk"

  Ruud Vormer

  Aanvoerder Ruud Vormer blaast na zijn doelpunt in Kiev.

  Club Brugge moet nog een horde over en België telt voor het eerst sinds 2005 twee teams in de poulefase van de Champions League. Ruud Vormer blijft met de voeten op de grond en waarschuwt voor opportunisme.

  Club Brugge heeft zich gisteravond in Kiev voorbij de nummer 2 van Oekraïne geknokt. "Hier staat een tevreden speler", reageert Ruud Vormer bij onze reporter Peter Vandenbempt.

   

  "We hebben het over Dinamo Kiev. Dat is gewoon een goed team, maar over twee wedstrijden waren wij gewoon beter", vindt de aanvoerder.

   

  Volgende week mag Club Brugge het opnemen tegen Linz, de nummer 2 van Oostenrijk. "Dat die minder is dan Kiev? Dat vind ik net heel gevaarlijk. We mogen hen zeker niet onderschatten", waarschuwt Vormer.

   

  Voor een feestje paste de nuchtere Nederlander dan ook. "Neen, geen feestje, want vrijdag moeten we er alweer staan tegen Eupen. Dat is ook altijd een moeilijke wedstrijd."

  Het programma van Club Brugge in de play-offs:

  Vanaken: "En dat met een nieuwe coach"

  "We wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn", reageert Gouden Schoen Hans Vanaken, "maar we hebben die stap al gezet en dat met een ploeg die nog maar een zestal weken met een nieuwe coach op een nieuw systeem traint. Het is goed dat we dat snel onder de knie hebben en resultaten kunnen pakken."

  Clement: "Dinamo-voorzitter vond ons verdiende winnaar"

  "Ik ben opgelucht en trots", vertelt coach Philippe Clement. "Het scenario zat tegen met een snelle tegengoal, een onterechte rode kaart en een owngoal, maar mijn ploeg is blijven vechten."

   

  "De voorzitter van Dinamo heeft gezegd dat wij de verdiende winnaar zijn, dat we de beste ploeg waren en het beste voetbal hebben gebracht. Dat is mooi."