Vandenbempt: "Geen goed Club Brugge, maar wel goed gedaan"

  Ruud Vormer

  Het doelpunt van Ruud Vormer bleek van goudwaarde voor Club Brugge.

  Het was bijna een hele match bibberen en beven, maar Club Brugge kon zich gisteren ten koste van Dinamo Kiev wel plaatsen voor de laatste CL-voorronde. Verslaggever Peter Vandenbempt zag hoe Club vooral mentaal en collectief een overwinning boekte en hij kijkt ook al eens vooruit naar Linz.

  "Het was niet echt goed, maar ze hebben het wel goed gedaan", vat Peter Vandenbempt de prestatie van Club Brugge in Kiev samen. "Dinamo Kiev uitschakelen over 2 matchen, dat is toch een knappe prestatie, dat is toch een tegenstander van niveau."

   

  "Maar Club was gisteren niet goed genoeg om Kiev ook gemakkelijk uit te schakelen. Dat zorgde ervoor dat we een fijne match om te volgen kregen, met veel spanning, omdat 1 goal extra van Kiev de situatie naar de andere kant had doen kantelen. Dat maakte het toch een avond om te herinneren."

   

  Wat waren dan de problemen van Club? "Dat waren er redelijk veel. Vooral defensief was het erg wankel. Dat had te maken met een onzekere Mechele, een Sobol die ik op dit niveau toch maar kantje boord vind, maar vooral met Mata die individueel een erg slechte match speelde én die aan zijn lot werd overgelaten door Tau."

   

  "Tau had blijkbaar niet begrepen dat hij moest meeverdedigen. Tegen een offensieve linksback als Mikolenko kom je dan in de problemen."

   

  "Algemeen was er een gebrek aan balvastheid. Het was ook de eerste keer dat we een mindere Okereke zagen. Dennis was dan weer een ongeleid projectiel, dat zich voortdurend vastdribbelde en zelden de juiste oplossing vond. Dat is alles bij elkaar toch redelijk veel."

   

  "Anderzijds, het is de verdienste van Club dat het altijd probeerde te voetballen. Zo kwamen ze ook door die moeilijke openingsfase. Ze hebben getoond dat er een collectief staat, dat ze zich over een tegenslag kunnen zetten en dat ze in moeilijke omstandigheden een knappe kwalificatie kunnen afdwingen."

  Een uitschakeling tegen Dinamo Kiev had het groeiproces van Club Brugge onderbroken.

  Peter Vandenbempt

  "Als Club eruit gaat tegen Linz zal dat toch blijven hangen"

  De kwalificatie voor de play-offfase is ook mentaal een opsteker voor Club Brugge. "Ik denk niet dat een uitschakeling als een ramp gecatalogeerd was geweest, maar het zou wel slecht gevallen zijn. Want je proefde de voorbije weken overal dat Club naar die CL-groepsfase wil."

   

  "In de thuismatch hadden ze gemerkt dat Dinamo Kiev een ploeg is die ze aankunnen. Dat was 2 jaar geleden tegen Basaksehir bijvoorbeeld anders. Die waren over 2 matchen te sterk, dan kun je je neerleggen bij de uitschakeling."

   

  "Club zit in een flow en zal de komende maanden nog beter worden. Een uitschakeling zou een onderbreking van dat groeiproces geweest zijn. Maar eigenlijk krijgen we de komende weken dezelfde situatie. Club zal wel benadrukken hoe sterk Linz wel niet is, maar iedereen gaat er nu toch vanuit dat ze deze ploeg moeten uitschakelen."

   

  "Als Club er dan toch zou uitgaan, dan zal dat toch weer blijven hangen. Nog meer dan het bij een uitschakeling tegen Dinamo Kiev het geval was geweest."

   

  "Enkele spelers lieten gisteren al verstaan dat het moeilijkste achter de rug ligt. Ik weet niet of dat zo slim is. Als die uitspraak Oostenrijk bereikt, kan hun trainer dat gebruiken. Linz heeft ook 2 keer gewonnen tegen Bazel en 5 keer gescoord. Het moet toch kwaliteiten hebben."