• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens hoeft Serena niet te vrezen in Cincinnati, Del Potro zegt af voor US Open

  Serena Williams heeft het toernooi in Cincinnati laten schieten in de hoop tijdig fit te raken voor de US Open later deze maand. Juan Martin Del Potro maakte ondertussen zijn forfait voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar bekend: de Argentijnse finalist van vorig jaar herstelt nog van een knieoperatie.

  Serena Williams jaagt al 2 jaar op haar 24e grandslamtitel, waarmee ze het record van Margaret Smith-Court zou evenaren, alhoewel de Australische dat voor een deel nog voor het open tijdperk neerzette.

   

  Sinds de Australian Open van 2017 kon Williams - 37 jaar ondertussen - geen grandslamtoernooi meer winnen, later dat jaar beviel ze van een dochtertje. Ze speelde ondertussen nog 3 grandslamfinales, maar daarin liep het telkens mis. Zo ook vorig jaar in New York tegen de Japanse Naomi Osaka, waar de Amerikaanse compleet door het lint ging en onder meer door bestraffingen de partij verloor.

   

  Vorige week nam ze revanche op Osaka in Toronto en leek ze klaar voor een nieuwe US Open-kroon, maar in de finale in Canada moest ze huilend opgeven met rugproblemen.

   

  "Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn voor mijn eerste match in Cincinnati op dinsdagavond. Mijn training 's ochtends was nog hoopvol, maar helaas gaat het nog steeds niet goed met mijn rug", klonk het in een communiqué van de organisatie. Het is het jaar niet van Williams, die ook al met knieproblemen af te rekenen kreeg. In Wimbledon speelde ze de finale, maar verloor ze van Simona Halep.

   

  De dubbele laureate van Cincinnati werd in de tabel vervangen door Jessica Peluga. Had Williams 2 ronden overleefd in Cincinnati, dan had ze in de 1/8e finales tegen Elise Mertens gespeeld, op voorwaarde dat die haar 2e ronde zou winnen tegen Elina Svitolina. Dan had onze landgenote eventueel revanche kunnen nemen voor haar nederlaag van vorige week in haar allereerste duel met de Amerikaanse ex-nummer 1.

  Knie van Del Potro is nog niet sterk genoeg voor US Open

  Waar Serena nog hoopt volledig in orde te raken voor de US Open, laat Juan Martin Del Potro dat plan al varen. De 30-jarige Argentijn, die in 2009 de US Open won en vorig jaar nog de finale verloor van Novak Djokovic, is niet fit na een knieoperatie.

   

  De nummer 12 van de wereld brak op het grastoernooi van Queen's in juni zijn rechterknieschijf en is nog volop aan het revalideren. De US Open begint op 26 augustus.

  Del Potro won de US Open in 2009 en speelde vorig jaar de finale.

  Juan Martin Del Potro brak zijn knieschijf op Queen's in juni.