• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bergen-uitblinker Smith kampt met hartproblemen en keert terug naar de VS

  Mike Smith (r.) keert terug naar de VS.

  Basketbalclub Bergen kan geen beroep meer doen op Mike Smith. Bij de 32-jarige Amerikaanse small forward werden hartproblemen vastgesteld. Bergen laat Smith terugkeren naar zijn vaderland. Zijn carrière zit er zeer waarschijnlijk op.

  "Mike Smith heeft te kampen met een hartprobleem dat niet samengaat met topsport", klinkt het in de mededeling van Bergen. "Na verschillende onderzoeken kan de club Smith geen groen licht geven om te spelen. Hij keert in de komende dagen terug naar de Verenigde Staten."     

   

  Een maand geleden verlengde Smith zijn contract bij Bergen nog met één seizoen. Vorig seizoen was hij met een gemiddelde van 15.8 punten, 4 rebounds en 2 assists per wedstrijd een sterkhouder.

   

  "Als club vinden we dit bijzonder jammer, maar we kunnen geen gezondheidsrisico's nemen. We wensen Mike alle succes in zijn verdere professionele loopbaan en het beste in zijn familiale leven, dat prioritair moet blijven."

   

  Smith was in België ook actief voor Luik, Antwerp en Brussels. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun de voorbije 6 jaar. België is mijn tweede thuis en daar ben ik trots om. Ik zal dit land missen."