Coco Gauff krijgt (opnieuw) een wildcard voor US Open

  De 15-jarige sensatie van Wimbledon Cori "Coco" Gauff en vier andere vrouwelijke teenagers krijgen een wildcard voor de US Open. Nieuw is het niet voor Gauff, want ze moest ook vorig jaar geen kwalificaties spelen in New York.

   In juli baarde Gauff opzien door als kwalificatiespeelster de achtste finales van Wimbledon te bereiken. Ze schakelde daarbij onder anderen vijfvoudig toernooiwinnares Venus Williams uit. De organisatie van de US Open maakte dinsdag bekend dat Gauff beloond wordt met een wildcard. Ook vorig jaar kreeg ze al een wildcard voor het US Open. Toen ging ze er in de eerste ronde uit.

   

  Het US Open verstuurde nog uitnodigingen naar vier andere teenagers. Ook de Amerikanen Whitney Osuigwe (WTA-105), Caty McNally (WTA-121) en Katie Volynets (WTA-411), alle drie 17 jaar, en de 16-jarige Française Diane Parry (WTA-334) staan op de hoofdtabel. De 35-jarige Australische Samantha Stosur, de toernooiwinnares van 2011, is ook welkom.

   

  Bij de mannen is de 26-jarige Amerikaan Jack Sock, door blessureleed ver teruggezakt op de ATP-ranglijst, de opvallendste naam. De andere wildcards gaan naar de Amerikanen Denis Kudla, Bjorn Fratangelo, Marcos Giron, Ernesto Escobedo en Zachary Svajda, de Fransman Antoine Hoang en een nog aan te duiden Australiër.