"Of ik hier ook met een andere trainer zou hebben gezeten? Dat weet ik niet"

  Nacer Chadli wordt een jaartje door Monaco aan Anderlecht uitgeleend.

  Anderlecht rekent dit seizoen op Nacer Chadli (30). De polyvalente Rode Duivel wordt een jaartje gehuurd van Monaco en werd vanmiddag voorgesteld. "Het project van Anderlecht heeft me verleid", vertelde hij.

  "Ik wilde niet bij degradatieclub in topcompetitie spelen"

  "Ik heb een zeer moeilijk seizoen achter de rug en ik ben niet gespaard gebleven van blessures", opende Nacer Chadli. "Maar het was voor mij vooral belangrijk om een volledig seizoen te spelen. Dit project heeft me verleid en daarom ben ik hier."

   

  Daarna beantwoordde Chadli met de glimlach alle vragen van de aanwezige journalisten. Dat deed hij met korte en heldere antwoorden. "Ik heb met Vincent Kompany tijdens de laatste matchen met de Rode Duivels in juni over Anderlecht gepraat."

   

  "Ik vond het interessant, maar ik wilde de voorbereiding bij Monaco doen om te kijken hoe het daar zou lopen. Ook daar is er veel veranderd. We zijn contact blijven houden en uiteindelijk is het snel gegaan."

   

  Chadli keert terug naar België. "Ik wou bij een topclub spelen, niet bij een degradatieclub in een sterke competitie. Het is belangrijk om weer vertrouwen te krijgen, om mezelf een volledig seizoen te bewijzen en om te presteren. Daarom ben ik hier."

   

  De Rode Duivel heeft zich dus laten charmeren door Vincent Kompany. "Of ik hier dan ook met een andere trainer gezeten zou hebben? Dat weet ik niet."

  "De trainer van Charleroi en spits van AA Gent? Dat weet ik niet"

  De polyvalente Nacer Chadli kan Anderlecht uit de nood helpen. "Ik speel natuurlijk het liefst in een offensieve rol op de flank, maar mijn veelzijdigheid is een troef. Als spits? Daar heb ik met de coach nog niet over gepraat. Als rechtsachter? Dat kan, want Anderlecht speelt aanvallend en als back kom je dan veel aan de bal."

   

  Met zijn ervaring kan Chadli de jongeren mee sturen. "Ze zijn jong, maar ze zijn rustig en intelligent. En ze luisteren. Ze hebben ook veel kwaliteit, dat heb ik tijdens mijn twee trainingen al kunnen zien."

   

  Hoe goed kent Chadli de Belgische competitie overigens nog? "Ik keek af en toe naar matchen op televisie. Ik weet dat Racing Genk vorig seizoen een zeer goeie ploeg had en ik heb vorig jaar tegen Club Brugge gespeeld in de Champions League, ook een goeie ploeg."

   

  Een journalist wou de proef op de som nemen. "Ken je de trainer van Charleroi en weet je wie bij AA Gent in de spits loopt?", vroeg hij aan Chadli. Waarna een ietwat ongemakkelijke glimlach bij Chadli volgde. "Dat weet ik niet", zei de international.

  Hoe goed kent Nacer Chadli de Belgische competitie?