• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mignolet in Kiev: "We zijn goed genoeg om door te gaan"

  Simon Mignolet betreedt het veld in Kiev.

  Simon Mignolet betreedt het veld in Kiev.

  Club Brugge strijdt vanavond in Kiev voor toegang tot de laatste voorronde in de Champions League. Simon Mignolet verdedigt er mee een 1-0-bonus uit de heenwedstrijd. "We mogen niet op de 0 spelen", zegt de doelman van blauw-zwart.

  Mignolet benadrukte maandagavond op een persconferentie dat het team zich geen 90 minuten zal focussen op het alleen maar houden van de 0.

   

  "We moeten vanuit een goede organisatie voetballen en onze kansen proberen af te maken. We moeten vooral zélf willen scoren", zei Mignolet.

   

  "Als wij een doelpunt maken, moet Kiev 3 doelpunten maken. Op de 0 spelen is gewoon te gevaarlijk. Er kan altijd eens een bal slecht vallen en dan maak je het jezelf moeilijk. Al mogen we wel niet naïef zijn. Het is niet de bedoeling om alles open te gooien."

  Mignolet op de persbabbel:

  Herinneringen met Liverpool

  Mignolet heeft geen al te beste herinneringen aan het Olympisch Stadion in Kiev. Met Liverpool verloor hij er twee seizoenen geleden de finale van de Champions League tegen Real Madrid.


  Mignolet zat in die wedstrijd op de bank. Tussen de palen stond de Duitser Loris Karius, die met twee flaters zou uitgroeien tot de schlemiel van die finale.


  "Ik bekijk het positief", zegt Mignolet. "Dat seizoen moesten we met Liverpool ook beginnen in de voorrondes van de Champions League. Tegen Hoffenheim was het heel nipt, maar we slaagden er wel in om door te stoten. Dat is ook nu de bedoeling."


  "We moeten rustig blijven. We weten dat het niet makkelijk zal zijn. Kiev is een goede ploeg. We verwachten een zware wedstrijd, maar tegelijkertijd moeten we er vertrouwen in hebben dat we dit duel tot een goed einde brengen. We hebben een sterke ploeg en zijn goed genoeg om door te gaan."

  Trainen in Kiev: