Manchester City ontloopt transferverbod voor illegale jeugdtransfers

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft Manchester City een boete van 340.000 euro opgelegd wegens illegale transfers van minderjarigen. City moet in tegenstelling tot Chelsea eerder wel geen transferverbod vrezen "omdat het mea culpa sloeg"

  Voor internationale transfers geldt de algemene regel dat ze alleen toegelaten zijn voor spelers ouder dan 18 jaar. Daar zijn een aantal uitzonderingen op, zoals wanneer een ouder omwille van werkverplichtingen naar een land verhuist.

   

  Het is voorlopig niet duidelijk bij welke minderjarige voetballers City de regels heeft overtreden, maar de club is wel schuldig. Dat blijkt uit de boete van 370.000 Zwitserse Frank (zo'n 340.000 euro) die het kreeg van de FIFA.

   

  Eerder legde de FIFA titelrivaal Chelsea om gelijkaardige redenen een transferverbod van een jaar en een boete van 600.000 Zwitserse frank op. Chelsea gaat in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.

   

  Dat Manchester City mea culpa sloeg, hielp wellicht om een transferverbod te ontlopen. "De FIFA hield er rekening mee dat de club zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg ging", klinkt het in een persbericht.

   

  Twee maanden geleden diende de Engelse landskampioen bij het TAS wel een klacht in tegen de Europese voetbalbond. De Citizens zijn het er niet mee eens dat de UEFA een onderzoek is gestart naar het financiële beleid van de club. Eerder deed ook Paris Saint-Germain daarover al zijn beklag bij het TAS.