Ga naar de inhoud

meest recent

José Luis Brown, wereldkampioen met Argentinië in 1986, overleden

 di 13 augustus 2019 11:03

De Argentijnse voetbalwereld is een voormalige wereldkampioen verloren. José Luis Brown, die met Argentinië wereldkampioen werd in 1986, is gisteren op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Alzheimer.

Brown miste geen seconde van het WK 1986 in Mexico en speelde zelfs een sleutelrol in de finale tegen West-Duitsland. In de uiteindelijke 3-2 winst scoorde de voormalige verdediger de openingstreffer voor Argentinië. Het werd meteen zijn enige interlandgoal in zijn loopbaan. Leuk detail omtrent die finale: naar verluidt liep Brown een gebroken schouder op tijdens de partij, maar verbeet hij de pijn en speelde hij het duel uit.

 

Brown speelde in eigen land bijna 300 wedstrijden voor Estudiantes en kwam later ook nog uit voor Atletico Nacional, Boca Juniors, Stade Brest, Real Murcia en Racing Club. Hij speelde 36 interlands voor Argentinië. Na zijn actieve carrière werd hij coach. Zo trainde hij onder meer de U17 van Argentinië en was hij ook enige tijd assistent bij de nationale ploeg in de periode dat Diego Maradona bondscoach was van La Albiceleste.

 

Maradona zelf, die met Brown wereldkampioen werd in 1986, heeft op Instagram gereageerd op de dood van Brown. "Ik kan het nog steeds niet geloven, omdat je altijd een stier was. We gaan je zo missen. Moge je rusten in vrede", staat er onder meer te lezen in de lange, emotionele boodschap van Maradona.

De emotionele boodschap van Maradona op Instagram

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.