Ivan Perisic ruilt na vier seizoenen Milaan in voor München

  Perisic was de voorbije jaren actief in Italië, maar keert nu terug naar Duitsland.

  Ivan Perisic zet zijn carrière voort bij de Duitse kampioen Bayern München. Perisic, Kroatisch international en ex-speler van onder meer Roeselare en Club Brugge, verlaat zo na vier seizoenen Serie A-club Inter. Bayern huurt Perisic voor 1 jaar, met een optie tot een definitieve aankoop.

  De 30-jarige vleugelaanvaller, die vorige zomer met Kroatië vicewereldkampioen werd, speelde sinds 2015 voor Inter. Vorig seizoen was hij bij de nieuwe werkgever van Romelu Lukaku goed voor 9 goals en 8 assists in 45 matchen. Bayern zou voor de huur 5 miljoen euro op tafel leggen. De aankoopoptie zou 20 miljoen euro bedragen.

   

  "Ivan zal ons meteen helpen met zijn uitgebreide ervaring op internationaal topniveau", zegt sportief directeur Hasan Salihamidzic op Twitter. "Hij heeft een goeie techniek en is flexibel in de aanval. Ik ben er zeker van dat hij zich snel zal inpassen want hij kent de Bundesliga en onze coach Niko Kovac goed."

   

  "Als een club als Bayern je wil, een van de beste teams ter wereld, dan twijfel je niet lang", laat Perisic weten in een eerste reactie. "Ik beloof iedereen dat ik iedere dag het beste van mezelf zal geven. Ik wil hier prijzen pakken. We willen de strijd aangaan, niet alleen in de Bundesliga en de Duitse beker, maar ook in de Champions League.""

   

  Ivan Perisic droeg in de Duitse competitie al het shirt van Borussia Dortmund (2011-2013) en Wolfsburg (2013-2015). Met Dortmund won hij de dubbel (in 2012), met Wolfsburg de beker (2015). Daarvoor speelde hij bij Sochaux, Roeselare en Club Brugge. In 2011 werd Perisic, als smaakmaker van blauw-zwart, topschutter in de Belgische competitie en Profvoetballer van het Jaar.

  Enkele tweets over de komst van Perisic